Μάχες «ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ» σε Ντονέτσκ και Ζαπορίζιε

Συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία...

Στην κατεύθυνση της Zaporizhia, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργιστάσιο, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζει να μεταφέρει δυνάμεις και μέσα σε θέσεις προώθησης.

▪️Την περασμένη ημέρα, μια συνοδεία με περισσότερα από 25 οχήματα διαφόρων τύπων πέρασε από το χωριό Tersyanka με κατεύθυνση Orekhov και Veselyanka. Επίσης, μονάδες αεροπορικής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έφτασαν στο πεδίο εκπαίδευσης στο Volnyansk.

▪️Υποτμήματα της 102ης και 124ης ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διαθέτουν θέσεις παρατήρησης για την παρακολούθηση της κίνησης του στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Novoandreevka και Marfopol.

▪️ Κανόνια και αυτοπροωθούμενα πυροβολικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βομβαρδίζουν τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Stepnoy, Pology, Vasilievka, Mirny. Ο προσδιορισμός στόχου παρέχεται από υπολογισμούς UAV.

▪️ Ως αντίποινα, Ρώσοι πυροβολαρχίες έπληξαν το προπύργιο του 1ου τάγματος της 65ης Ομπρ στο Όρεχοβο. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι διορίστηκαν σε εφεδρικές θέσεις.

▪️Ουκρανικοί σχηματισμοί συνεχίζουν να πυροβολούν από το HIMARS MLRS κατά των θέσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από περιοχή θέσεων σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Zaporozhye.

ΝΤΟΝΕΤΣΚ

To Μπάκχμουτ έχει εξελιχθεί στο ουκρανικό «Βερντέν» όπου κυριολεκτικά διεξάγονται μάχες χαρακωμάτων τύπου Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα προάστια του Ντονέτσκ όπου οι Ρώσοι μετά την εκκαθάριση της λεγόμενης «Μεγάλης Μυρμηγκοφωλιάς» κατάφεραν να εκκαθαρίσουν πέντε ουκρανικές οχυρές τοποθεσίες στο Ζαΐτσεβο και να απωθήσουν τους Ουκρανούς από την πόλη της Γκορλόβκα η οποία βρίσκεται στην βόρεια είσοδο του Ντονέτσκ.

Σε συνδυασμό με την ρωσική επικράτηση στη Μαρίνκα που βρίσκεται στη νότια είσοδο του Ντονέτσκ για πρώτη φορά η πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων «αναπνέει» από Βορρά και Νότο από το 2014.

Στο Μπάκχμουτ οι Ρώσοι έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος και οι Ουκρανοί ακόμα μεγαλύτερο. Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να προωθηθούν από τα βόρεια και νότια της πόλης με σκοπό να την υπερκεράσουν και να αποκόψουν την μόνη οδό ανεφοδιασμού της από τα δυτικά.

Όσο οι 30.000 Ουκρανοί και Δυτικοί μισθοφόροι ανεφοδιάζονται η πόλη δεν θα καταληφθεί.

H ρωσική νίκη στο Ζαΐτσεβο επιτρέπει επιπλέον στις ρωσικές δυνάμεις στο Μπάκχμουτ να κινηθούν από τον Βορρά χωρίς να κινδυνεύουν με πλαγιοκόπηση από τους Ουκρανούς, ενώ έχει ανοίξει και ο δρόμος για τις δυνάμεις των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ για τις πόλεις Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

photo telegram

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί