• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λιβύη: Μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον δυνάμεων του Χάφταρ εξαπολύει η κυβέρνηση

Λιβύη: Μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον δυνάμεων του Χάφταρ εξαπολύει η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη (GNA), ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Κανούνου, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης για «την απελευθέρωση του αεροδρομίου» στην Τρίπολη.

Ο Κανούνου ανέφερε σε δήλωσή του ότι δόθηκαν οδηγίες στις κυβερνητικές δυνάμεις του Al-Wefaq «να προχωρήσουν προς τα εμπρός και να κυνηγήσουν τα απομεινάρια της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής του Χαφτάρ που τρέπονται σε φυγή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης».

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Al-Wefaq ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του «πέτυχαν πριν από δύο μέρες να σφίξουν τον κλοιό γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απελευθέρωσή του και την επέκταση του κρατικού ελέγχου σε αυτό».

Ο Κανούνου ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις του Al-Wefaq «κατάφεραν αυτήν την εβδομάδα να ανακτήσουν όλα τα στρατόπεδα νότια της Τρίπολης, όπου βρίσκονταν θύλακες των ανταρτών».

Είπε ακόμη ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Πολεμική Αεροπορία του GNA «πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες, τρεις επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών πολιτοφυλάκων στο Qasr bin Ghashir και μια μέσα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης».

Εν τω μεταξύ, πανομοιότυπες πηγές ανακοίνωσαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις του Al-Wefaq ξεκίνησαν μια επίθεση μεγάλης κλίμακας στην Tarhouna, το κύριο προπύργιο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Al-Mmasdar News / onalert / photo video screenshot