Ληστεία σε βάση του Ισραηλινού Στρατού

Οι ληστείες υλικού από βάσεις του Ισραηλινού Στρατού είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί τους Ισραηλινούς καθώς αρκετοί είναι οι επιτήδειοι οι οποίοι επιδιώκουν να εισέλθουν σε βάσεις με σκοπό να αποσπάσουν τόσο όπλα, όσο και στρατιωτικό εξοπλισμό για να προχωρήσουν σε πώλησή του ή για πώληση των μετάλλων του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τους Times Of Israel, ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα σε βάση του ισραηλινού Στρατού στην Bersheeba, η οποία είναι στο νότο του Ισραήλ με τους επιτήδειους να έχουν καταρτίσει κανονικό σχέδιο δράσης κατά της βάσης. Χρησιμοποιώντας ένα drone για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση της βάσης, οι ληστές έκοψαν το ρεύμα στη βάση με αποτέλεσμα να επέλθει συσκότιση και οι ληστές να πετύχουν να κόψουν μία τρύπα στο φράχτη της βάσης και να εισέλθουν σε αυτή.

Οι υπηρεσία πληροφοριών διέθετε πληροφορίες για την επικείμενη “έφοδο” στη βάση και παρά την προσπάθεια των σκοπών της βάσης να εντοπίσουν γρήγορα το ρήγμα και να συλλάβουν τους ληστές, εκείνοι κατάφεραν να εισέλθουν σε αυτή, να αποσπάσουν στρατιωτικό υλικό, το είδος του οποίου δεν κατονομάζεται και τελικά να αποχωρήσουν άμεσα από αυτή χωρίς να συλληφθούν αφού εξαφανίστηκαν στο ερημικό τοπίο. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά δε διαπιστώθηκε απώλεια όπλων από τη βάση αλλά μόνο άλλου υλικού.

Εκτός αυτού του περιστατικού, άγνωστος κατάφερε να εισβάλει προ ημερών σε αεροπορική βάση Nevatim  της Ισραηλινής Αεροπορίας, βάση στην οποία εδρεύουν ισραηλινά F-35.  Ο ύποπτος έκλεψε ένα αυτοκίνητο από τη γειτονική πόλη της Διμώνας το οποίο οδήγησε στην πύλη της βάσης όπου πέρασε από τα προστατευτικά καρφιά και έπειτα άφησε το αυτοκίνητο και συνέχισε πεζός εντός της βάσης.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες περιπτώσεις σε μία εκ των οποίων έχουν κλαπεί μέχρι και.. κινητήρες F-16 από αεροπορική βάση αν και αυτή η τελευταία με τη χρήση drone και του κοψίματος του ρεύματος της βάσης πρέπει να είναι μία εκ των πλέον οργανωμένων ενεργειών κλοπής.