Λίγο μετά την σύνοδο… ειρήνης για την Ουκρανία, δείτε τι αποφασίστηκε στην Ελβετία

Απλά διαβάστε

Μόλις 24 ώρες μετά την «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» της Ουκρανίας, η Ελβετία παρουσιάζει μια αμφιλεγόμενη πρόταση που θα επέτρεπε στην Ουκρανία να βομβαρδίζει ρωσικές πόλεις με ελβετικά όπλα. Αυτή η ιδέα ξεκίνησε από την Priska Seiler Graf, Πρόεδρο της Ελβετικής Επιτροπής Πολιτικής Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία πιέζεται να αλλάξει το νόμο της: Η Επιτροπή Πολιτικής Ασφαλείας του Εθνικού Συμβουλίου παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου που θα επέτρεπε την έμμεση παράδοση όπλων στην Ουκρανία για τους βομβαρδισμούς ρωσικών πόλεων.

Η Εθνική Σύμβουλος του SP Priska Seiler Graf ανακοίνωσε στην Βέρνη ότι η Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας υποστηρίζει την χαλάρωση του νόμου για τα υλικά πολέμου προκειμένου να καταστεί δυνατή η έμμεση παράδοση όπλων στην Ουκρανία.

«Κατά την γνώμη μου, είναι σωστό να βοηθάμε μια χώρα που κάνει χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας και σε αυτόν τον τομέα», είπε!

Η απόφαση λήφθηκε με οριακή ψήφο. Μένει να φανεί αν θα συμφωνήσει το Εθνικό Κοινοβούλιο της χώρας!

Η Εθνική Σύμβουλος του SP Priska Seiler Graf τόνισε τον… επείγοντα χαρακτήρα αυτού του έργου: Κατά τη γνώμη της, η Ελβετία πρέπει να εμπλακεί στη σύγκρουση όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να επιδείξει στην Ρωσία την στρατιωτική ισχύ της χώρας, σχολιάζουν ΜΜΕ!

Τα σχόλια περισσεύουν!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί