Κυκλώνουν τη Ρωσία; Ιαπωνική «σφήνα» στα ουκρανικά σχέδια για επανακατάληψη της Κριμαίας! Επείγουσα εντολή Πούτιν για τη Μαύρη Θάλασσα

«Μπαρούτι» έτοιμο ανά πάσα στιγμή να ανάψει μυρίζει ο πλανήτης.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρόβαραν σήμερα την απόκρουση μιας επίθεσης με άρματα μάχης κα πεζικό κοντά στα σύνορα με την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ουκρανικός στρατός.

Τα γυμνάσια γίνονται μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας κοντά στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία, μεταξύ άλλων ανησυχιών των ΗΠΑ.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι στα σημερινά γυμνάσια ανέπτυξε άρματα μάχης και πυροβολικό προκειμένου να εξασκηθεί στην απόκρουση μιας δύναμης αρμάτων μάχης και πεζικού που προσπαθεί να διασπάσει την άμυνά του.

Ανήρτησε πλάνα βίντεο, με την υπόκρουση ροκ μουσικής, που δείχνουν ουκρανικά άρματα μάχης σε ελιγμούς σχηματισμού και στρατιωτών που οπλίζουν και εκτοξεύουν πυρά πυροβολικού.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε χθες, Τρίτη, πως η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Μόσχας κοντά στην Ουκρανία είναι μέρος γυμνασίων μεγάλης κλίμακας που έχουν σκοπό να δοκιμάσουν την ετοιμότητα μάχης και να απαντήσουν σε ό,τι αποκάλεσε απειλητική στρατιωτική δράση από το ΝΑΤΟ.

.

Ύποπτη παρέμβαση της Ιαπωνίας υπέρ της Ουκρανίας

Μόνο ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ξαφνική «επίθεση αγάπης» της Ιαπωνίας στην Ουκρανία, παρά το ότι τις δύο χώρες τις χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και ευχαρίστησε τον Σούγκα για την υποστήριξή του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ζελένσκι.

«Ο Σούγκα μοιράστηκε τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία και την αύξηση της συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα του κράτους μας», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

Στην πρόφατη Σύνοδο των χωρών G7, η Ιαπωνία, που είναι μέλος της, είχε καταδικάσει τις ρωσικές κινήσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα και την Κριμαία.

Oι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τις προετοιμασίες για την εναρκτήρια Σύνοδο Κορυφής της «πλατφόρμας της Κριμαίας» στο Κίεβο.

Πρόκειται για μία κίνηση από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην επανακατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας από τους Ρώσους (!!!), καθώς επίσης και την ξένη υποστήριξη με κάθε δυνατό μέσο ως προς την ανάδειξη της “ρωσικής προκλητικότητας”.

Θυμίζουμε πως μέρος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για την Κριμαία αποτελεί και η Τουρκία.

.

Ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα, εν όψει του κατάπλου δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπετρα. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ αναμένονται στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ έχουν σημάνει συναγερμό για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στην Μαύρη Θάλασσα «πρόκληση» που θέλει «να δοκιμάσει τα ρωσικά νεύρα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί