Η Πολωνία δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ράντοσλαβ Σικόρσκι σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν σήμερα, την ώρα που το Κίεβο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την προέλαση του ρωσικού στρατού.
Ο Σικόρσκι δεν διευκρίνισε τι ρόλο θα έχουν τα στρατεύματα αυτά.
Ερωτηθείς αν η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, ο Σικόρσκι απάντησε:
«Δεν θα πρέπει να το αποκλείσουμε. Θα πρέπει να αφήσουμε τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν να προσπαθεί να μαντέψει τις προθέσεις μας».
Η συνέντευξη του Πολωνού υπουργού δημοσιεύθηκε στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza, την ιταλική La Repubblica και την ισπανική El Pais.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα στο ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εκτιμώντας ότι δυτικά στρατεύματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση Ουκρανών στην Ουκρανία.
Ο ίδιος ο Σικόρσκι έχει επισημάνει ότι η παρουσία νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία «δεν είναι αδιανόητη».
Χθες, Δευτέρα, ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι υπέγραψε τα έγγραφα για να επιτραπεί σε Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να επισκεφθούν σύντομα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης.
Απεμπε-απεμπε-EPA-PAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος βασιλοτροφίας στη Στερεά Ελλάδα
- Καρδίτσα: Συνεργασία του δήμου Αργιθέας με το ΕΜΠ για προσέλκυση νέων ανθρώπων στην περιοχή
- Η “Ιπτάμενη Ολλανδή” Γιούτα Λίρνταμ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πατινάζ ταχύτητας, vid
- Συνάντηση δήμου Θεσσαλονίκης – ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη «Νέα Τούμπα»
- Κυρανάκης: Θα έχουμε λεωφορειολωρίδες επιτηρούμενες από κάμερες
- Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ στην πόλη
- «Επίθεση» Μακρόν κατά της κυβέρνησης Τραμπ: Επιδιώκει τον «διαμελισμό» της ΕΕ
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 40χρονο για κατοχή κοκαΐνης και 81 χαπιών ecstasy
- Συνελήφθη 20χρονος για εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριο λόγω οπαδικών διαφορών
- Ενημέρωση για ψηφιακή απάτη από τον ΟΒΙ: Προσοχή σε παραπλανητικά e-mails περί καταβολής τελών
Κύρια Θέματα









