Στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους πρόνοιας, ενός κράτους που λειτουργεί ως «Κράτος – Γονέας» (parens patriae) και εγγυάται ουσιαστική υπαρξιακή ασφάλεια για όλους τους πολίτες, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, κατά την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου.
Ο Υφυπουργός Υγείας ανέδειξε ως πυρήνα της πραγματικής ποιότητας ζωής το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, «το κράτος που από την πρώτη στιγμή της ζωής έως το τέλος λειτουργεί ως θεσμικός γονέας και ως έσχατο δίχτυ προστασίας στις μεγάλες κρίσεις της ανθρώπινης ύπαρξης: την ανηλικότητα, την ασθένεια, τη φτώχεια και την αναπηρία».
Πώς ακριβώς θα λειτουργεί βέβαια το «Κράτος – Γονέας»; Κατά την διάρκεια της λεγόμενη πανδημίας, πολλοί χαρακτήρισαν την πολιτική του κράτους ως τιμωρητική και όχι τόσο στοργική.
Όπως ισχυρίστηκε ο υφυπουργός, η απουσία αυτού του θεσμικού γονέα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την ανασφάλεια, τη γκρίνια, την αμφισβήτηση των θεσμών και την άνοδο του λαϊκισμού και μίλησε για τις πιέσεις που δέχεται σήμερα το νέο ζευγάρι, η λεγόμενη «sandwich generation», επισημαίνοντας ότι σε ώριμα ευρωπαϊκά κράτη πρόνοιας το συνολικό κόστος της υγείας, της εκπαίδευσης και της μακροχρόνιας φροντίδας καλύπτεται θεσμικά από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και αυτό το στοίχημα μπορεί να το κερδίσει μόνον η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε.
Μένει να φανεί πως ακριβώς θα μοιάζει το «Κράτος – Γονέας».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρέχουν οι Ρώσοι πληροφορίες στους Ιρανούς; Η… «χλιαρή» αντίδραση των ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 74χρονος που ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην παλιά παραλία
- 720.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων φέρεται να διακίνησε τον τελευταίο χρόνο 59χρονος Βούλγαρος
- Τα αποκαλυπτήρια τεράστιου αγάλματος του Όζι Όσμπορν θα πραγματοποιηθούν στο Hellfest
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Δύο χειροβομβίδες είχε τελικά ο 48χρονος Σουδανός – Πώς τον εξουδετέρωσαν
- «ΒΡΟΝΤΗ 1/26»: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού σε Αργολικό Κόλπο και Μυρτώο Πέλαγος – ΦΩΤΟ
- Τότε θα ολοκληρωθούν οι εφικτοί στόχοι των ΗΠΑ κατά του Ιράν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
- Ρόδος: Στους εορτασμούς για την επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων ο Γιώργος Γεραπετρίτης
- Αρέθουσα: Σοκάρει ο 63χρονος που σκότωσε 51χρονο στο δάσος – «Μπήκε ο δαίμονας στο κεφάλι μου…»
- Επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ όπου εδρεύει μια αμερικανική διπλωματική αποστολή









