«Krasukha»: Ποιοι είναι το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας (video)

Σύμφωνα με το Sputnik, η ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είδε πρόσφατα τη δύναμη του αυτοκινούμενου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου (EW) Krasukha-S4, όπως φαίνεται σε πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα και πόσο αποτελεσματικό είναι; 

Τι μεταδίδεται από το ρωσικό Sputnik.

Τι χρειάζεται το Krasukha;

Το Krasukha-S4 δημιουργήθηκε για να καταστήσει εντελώς αναποτελεσματικούς τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, τα επίγεια ραντάρ και τα αερομεταφερόμενα συστήματα. Αυτό το επιτυγχάνει δημιουργώντας σήματα εμπλοκής που στοχεύουν συχνότητες πυρήνα ραντάρ και άλλες πηγές ραδιοεκπομπής.

Ο κύριος σκοπός του συστήματος Krasukha είναι η προστασία των θέσεων διοίκησης, των στρατευμάτων και της αεράμυνας από εναέρια αναγνώριση και όπλα υψηλής ακρίβειας. Το σύστημα EW αλληλεπιδρά στενά με συστήματα αεράμυνας, τα οποία καταστρέφουν ένα εχθρικό αντικείμενο αφού λάβουν τη θέση του από το Krasukha-S4.

Επιπλέον, το σύστημα εμπλέκει με επιτυχία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα. Τα συστήματα λογισμικού και υλικού του Krasukha έχουν την ικανότητα να διαταράσσουν τον εποχούμενο εξοπλισμό ενός drone, καθιστώντας ουσιαστικά το UAV τυφλό και αβοήθητο. Αυτό αναγκάζει το αεροσκάφος να σκαρφαλώσει σε μεγαλύτερα υψόμετρα, τοποθετώντας το στην εμβέλεια της ρωσικής αεράμυνας, η οποία στη συνέχεια εκμηδενίζει τον στόχο.

Μοναδικά Χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό Roman Nasonov, 

το Krasukha-S4 είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα στην κατηγορία του . Είναι ικανό να δημιουργεί ραδιοεμπλοκές σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων, χωρίς περιορισμούς σε αζιμούθιο και ανύψωση. Το σύστημα μπορεί να εμπλέξει αποτελεσματικά οποιονδήποτε εναέριο στόχο. Η αυτονομία ενός συγκροτήματος Krasukha-S4, που αποτελείται από δύο οχήματα, είναι περισσότερα από 300 χιλιόμετρα (186 μίλια). Το μεταξόνιο του Krasukha-S4 είναι ένα όχημα παντός εδάφους Kamaz τεσσάρων αξόνων, έτσι το κινητό συγκρότημα μπορεί να λειτουργεί σε οποιαδήποτε περιοχή, σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από μείον 50 C έως συν 50 βαθμούς Κελσίου.

Έναρξη Μαζικής Παραγωγής

Το Krasukha-S4, που αναπτύχθηκε από την Radioelectronic Technologies Concern KRET, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου υπό τη ρωσική κρατική Rostec Corporation, δημιουργήθηκε το 2009 και τέθηκε σε μαζική παραγωγή για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της το 2011. Μετά από δύο χρόνια, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) απέκτησε την εναρκτήρια παρτίδα των συστημάτων Krasukha-S4. Αυτή η τεχνολογία, όπως τονίζεται από το KRET, διαθέτει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για αερομεταφερόμενα συστήματα προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS).

Χρήση σε Special Op Zone

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε πρόσφατα ένα βίντεο που παρουσιάζει το Krasukha-S4, το οποίο μπλοκάρει ένα αναγνωριστικό drone που ανήκει στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF). Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα εντός του εδάφους της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ένα μέλος του πληρώματος του οχήματος Krasukha-S4 δήλωσε ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, το σύστημα ES αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του». Πρόσθεσε ότι εκτελούν την «αποστολή μάχης τους με μεγάλη επιτυχία». Εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAF, το Krasukha-S4 αντιμετώπισε αποτελεσματικά εχθρικούς βαλλιστικούς πυραύλους και αεροσκάφη, επεσήμανε το μέλος του πληρώματος.

(με πληροφορίες από sputnik / scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί