Κόλαση πυρός στον Έβρο – Άσκηση-προειδοποίηση λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Οι Τούρκοι θα πρέπει να εμπεδώσουν πως στην περίπτωση ένοπλης σύρραξης του πληγές τους θα είναι δυσβάστακτες.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 2020», στο πεδίο ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ» στην Αλεξανδρούπολη.

Στην άσκηση εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων από συγκρότημα Ιλης αρμάτων.

Συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ») και επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Πρόκειται για άλλη μία άσκηση-μήνυμα προς την Άγκυρα πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Λιβύη και παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών μπορεί να επιφέρει καίρια πλήγματα στους Τούρκους που θα τολμήσουν να εισβάλλουν από αέρα, ξηρά και θάλασσα:

(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
. (EUROKINISSI/)
(EUROKINISSI)

Ο συνταγματάρχης Σωκράτης Δημαράτος διακρίθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν διοικητής της ταξιαρχίας Ιππικού, η οποία συνέβαλε αποτελεσματικά στην πρώτη νίκη κατά των δυνάμεων του μέχρι τότε αήττητου άξονα και συγκεκριμένα κατά της φάλαγγας της 3ης μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια, στα υψώματα πέριξ της Αννίτσας Γρεβενών (Σκούρτζα, Γομάρα, Βασιλίτσα), στις αρχές του Νοεμβρίου του 1940.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί