Κλιμακώνονται οι μάχες για τον έλεγχο του Ντονμπάς- Σε πανικό ο Ζελένσκι- Ακόμα και στην Αρκτική τους παίζει μπάλα ο Πούτιν (vid)

Κλιμακώνονται οι μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Μόσχα οι φιλορώσοι αυτονομιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Λιμάν, που ανοίγει τον δρόμο στους Ρώσους για τις μεγάλες πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν από χθες επιθέσεις στην περιοχή και οι μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε σήμερα και το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Έπειτα από κοινές ενέργειες των μονάδων της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, η πόλη Λιμάν απελευθερώθηκε πλήρως από τους Ουκρανούς εθνικιστές», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ακόμα και ο Ζελένσκι αναγκάστηκε να το παραδεχθεί

Η κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς είναι πάρα πολύ δύσκολη, παραδέχθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. ««Αν οι κατακτητές νομίζουν ότι η Λιμάν και το Σεβεροντονέτσκ θα είναι δικά τους, κάνουν λάθος. Το Ντονμπάς θα είναι ουκρανικό», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πλημμυρισμένα σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ

Περίπου 50 σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν μερικώς κάτω από το νερό μήνες μετά την καταστροφή φράγματος που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, δήλωσε αργά χθες ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέξιι Κουλέμπα.

Ο ουκρανικός στρατός ανατίναξε φράγμα στον ποταμό Ιρπίν τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό και μεγάλες εκτάσεις γης γύρω από αυτό.

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 50 σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν πλημμυρισμένα», ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το χωριό εκκενώθηκε μερικώς μετά την έναρξη της εισβολής, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά κάποιοι κάτοικοι επέστρεψαν από τότε που η Μόσχα επικέντρωσε την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία.

Κυριαρχία της Ρωσίας και στην Αρκτική

Η Μόσχα πραγματοποίησε σήμερα επιτυχημένη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου.

Ο πύραυλος Zircon εκτοξεύτηκε από τη φρεγάτα Ναύαρχος Γκορτσκόφ στη Θάλασσα Μπάρεντς, προς στόχο στα ύδατα της Λευκής Θάλασσας, στην Αρκτική, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η πρώτη επίσημη εκτόξευση αυτού του πυραύλου έγινε τον Οκτώβριο του 2020.

photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί