Κινητήρας turboprop από ελληνική εταιρεία – Μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας! ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ικανοποίηση λάβαμε όταν είδαμε ότι η εταιρεία Heron Engines εκτελεί από την αρχή του έτους δοκιμές στον δική της σχεδίασης και ανάπτυξης κινητήρα κατηγορίας turboprop με την επωνυμία Heron Engines GVA130, σε ελαφρύ αεροσκάφος τύπου Bristell UL.

Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δοκιμών και να υπάρχξουν και καλύτερα αποτελέσματα, η εταιρεία έχει τοποθετήσει σε επιπλέον δύο αεροσκάφη της κατηγορίας, ισάριθμους κινητήρες με τις δοκιμές και στους τρεις να συνεχίζονται μέχρι το καλοκαίρι  όταν και θα ολοκληρωθούν. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα υπάρξουν οι αναγκαίες βελτιώσεις, όπου χρειάζονται για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης του κινητήρα σε παραγωγή.

Ο κινητήρας GVA130 είναι ένας κινητήρας turboprop και όχι εμβολοφόρος  και χάρη στη σχεδίασή του, είναι ελαφρύτερος από τους αντίστοιχους εμβολοφόρους κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 60% και αποδίδει ισχύ 130 ίππων. Η ισχύς του κινητήρα μελλοντικά μπορεί να αυξηθεί ακόμα και στους 200 ίππους χάρη στη σχεδίαση που έχουν επιλέξει οι μηχανικοί της εταιρείας να ακολουθήσουν. Ο κινητήρας θεωρείται ότι είναι πολύ αξιόπιστος ενώ η λειτουργία του σε μεγάλα ύψη μπορεί αν συνεχίζεται απρόσκοπτα χωρίς περιορισμούς.

Το τελικό προϊόν αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό των ήδη υπαρχόντων εμβολοφόρων κινητήρων για ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη της διεθνούς αγοράς  τόσο λόγω της αξιοπιστίας του αλλά και λόγω του ότι είναι οικονομικότερος από τον ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία κατασκευάζει  έναν εξ ολοκλήρου δικό της κινητήρα τεχνολογίας turboprop/Jet και το μόνο που ευχόμαστε στην εταιρεία και το προσωπικό της είναι και εις ανώτερα και καλά κέρδη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί