Καθελκύστηκε το πυρηνικό υποβρύχιο SSN-794 Montana (BINTEO)

Στις 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του υποβρυχίου κλάσης Virginia USS Montana στον ποταμό James, στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Huntington Ingalls.

Η κλάση υποβρυχίων Virginia είναι μία κλάση πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων τα οποία ναυπηγούνται από τις ΗΠΑ για την αντικατάσταση των παλαιότερων υποβρυχίων κλάσης  Los Angeles τα οποία και έχουν αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία. Τα υποβρύχια της εν λόγω κλάσης ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που έχει να επιδείξει η αμερικανική ναυπηγική, και όχι μόνο, βιομηχανία και  είναι σχεδία για επιχειρήσεις τόσο στην ανοιχτή θάλασσα, όσο και σε παράκτια περιβάλλοντα. Η μέγιστη ταχύτητα των υποβρυχίων ενώ βρίσκονται υπό το νερό, ανέρχεται σε 25 κόμβους. Τα υποβρύχια μπορούν αν μείνουν υπό το νερό για χρονικό διάστημα πολλών μηνών, αν απαιτηθεί.

Η ναυπήγηση του SSN Montana ξεκίνησε το 2015 στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Huntington Ingalls και η επιτυχής καθέλκυση του υποβρυχίου με τη βοήθεια μίας πλωτής δεξαμενής  αποτελεί απόδειξη της σκληρής προσπάθειας του ναυπηγείου και του προσωπικού του για να περατώσει το έργο. Το συνολικού εκτοπίσματος 7.800 τόνων υποβρύχιο έχει ολοκληρωθεί πλέον στο 92% και η απόδοσή του στο Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021 οπότε και θα ξεκινήσει τις δοκιμές θαλάσσης.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.