Καταστροφή ρωσικού κατασκοπευτικού δορυφόρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ρώσοι προέβησαν στις 20 Οκτωβρίου σε εκτόξευση ενός ακόμα κατασκοπευτικού δορυφόρου προς το διάστημα για αν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη με τον τύπο του δορυφόρου να είναι ένα κατασκοπευτικός δορυφόρος Kosmos-2551.

Η εκτόξευση δεν πήγε όπως θα έπρεπε όμως με αποτέλεσμα ο πύραυλος που μεταφέρει το δορυφόρο να αυτοαναφλεχθεί λόγω κάποιας αιτίας στον αέρα και το σύστημα να καταστραφεί στον αέρα αφού έπεσε φλεγόμενο πίσω στη ΓΗ. Η φλεγόμενη μάζα του πυραύλου έγινε ορατή από της κεντροδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι επρόκειτο περί ενός ακόμα μετεωρίτη που κατέπεσε στη ΓΗ και εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα, ανεφλέχθει, όπως συμβαίνει με όλα τα ουράνια αντικείμενα που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Αρκετοί παρατηρητές όμως  σύγκριναν την ώρα αλλά και την τροχιά της εκτόξευσης του ρωσικού δορυφόρου με αυτόν της θέασης του “μετεωρίτη” και τόσο η τροχιά που ακολούθησε ο ρωσικός πύραυλος για αν εισέλθει πάλι στην ατμόσφαιρα όσο και η ώρα, συμπίπτουν με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι πρόκειται μάλλον για αποτυχημένη εκτόξευση του δορυφόρου.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.