«Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ στην Ουκρανία» – Τι λένε στην Ρωσία για τους Patriot

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Viktor Litovkin πιστεύει ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot θα είναι ανίσχυρα έναντι των ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει ζητήσει αρκετούς μήνες τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot υποστηρίζοντας ότι τέτοια συγκροτήματα θα ενισχύσουν σοβαρά την αεράμυνα της Ουκρανίας. Ωστόσο, οι δυτικές χώρες δεν βιάζονται να τα προμηθεύσουν. Χρειάζονται αυτά τα συστήματα για τις δικές τους ανάγκες καταρχήν, σχολιάζει η Pravda.

Η Γερμανία προσφέρθηκε να αναπτύξει αρκετά από αυτά τα συγκροτήματα στην Πολωνία. Μετά από αυτό, ο Jarosław Kaczyński, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη, πρότεινε την προμήθεια αυτών των συγκροτημάτων στην Ουκρανία. Η Γερμανία απέρριψε μια τέτοια πρόταση.

Αυτή η πρωτοβουλία δεν βρήκε κατανόηση στην πολωνική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον τελευταίο, το κυβερνών κόμμα αναζητά μια δικαιολογία για να μην αποκτήσει συστήματα αεράμυνας από τηn Γερμανία (η Βαρσοβία επιδιώκει αποζημιώσεις από το Βερολίνο και η αντιπολίτευση υποστηρίζει αυτήν την απαίτηση).

Η Ουκρανία δεν θα αποκτήσει ούτως ή άλλως συστήματα Patriot, πιστεύει ο Viktor Litovkin. Καταρχάς, για την προστασία οποιουδήποτε συγκεκριμένου αντικειμένου, θα απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερα τέτοια συστήματα αεράμυνας, κάτι που είναι πολύ ακριβό και ανέφικτο στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Δεύτερον, το σύστημα αεράμυνας Patriot είναι ανίκανο να καταρρίψει αεροσκάφη που πετούν κάτω από 100 μέτρα.

“Δεν τους βλέπει. Ό,τι πετάει κάτω από τα 100 μέτρα – drone, πύραυλοι – θα είναι εκτός της ζώνης πρόσβασης Patriot”, είπε ο ειδικός στο PolitRussia.

Θα χρειαστούν έξι μήνες ή και περισσότερο για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, πιστεύει ο Βίκτορ Λιτόβκιν.

«Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στην Ουκρανία σε έξι μήνες», είπε με νόημα.

EUROKINISSI

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί