Ίσως είναι ένα από τα οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα Mercedes τζιπ του Ελληνικού Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο αναπτύχθηκε το 2006 με την εμπειρία που είχαν αποκομίσει οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ, όπου φάνηκαν τα μειονεκτήματα των γνωστών μας Hummer. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί, καταθέσαν προσφορά διεκδίκησης της ΕΛΒΟ και έχουν στόχο την κατασκευή των υπερσύγχρονων οχημάτων στην Ελλάδα και τη διεκδίκηση […]

Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο αναπτύχθηκε το 2006 με την εμπειρία που είχαν αποκομίσει οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ, όπου φάνηκαν τα μειονεκτήματα των γνωστών μας Hummer.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί, καταθέσαν προσφορά διεκδίκησης της ΕΛΒΟ και έχουν στόχο την κατασκευή των υπερσύγχρονων οχημάτων στην Ελλάδα και τη διεκδίκηση του συμβολαίου αντικατάστασης των 10.000 Mercedes του Ελληνικού Στρατού.

Oshkosh J-LTV (Joint Light Tactical Vehicle) έχει θωράκιση προστασίας του προσωπικού και αντοχής σε εκρηκτικούς μηχανισμούς μικρής ισχύος. Εφοδιάζεται με κινητήρα diesel 6,6 λίτρων απόδοσης 340 ίππων και η μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Έχει επιχειρησιακή αυτονομία 480 χιλιομέτρων κι αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ/ώρα. Στην βασική του διαμόρφωση μεταφέρει 4 άτομα, έναν οδηγό και 3 πλήρωμα.

Η επιλογή των Ισραηλινών δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η ΕΛΒΟ έχει κατασκευάσει για λογαριασμό του Στρατού φορτηγά Oshkosh, που σημαίνει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά και η τεχνογνωσία.

Panagos1337

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί