«Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να διαχειρίζεται τη συντονισμένη, σκόπιμη εκστρατεία εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα τόσο στη στήριξη των Αρμενίων που εκδιώχθηκαν όσο και στο να λογοδοτήσει το Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, σε μια επιχείρηση-αστραπή, οι αζέρικες δυνάμεις κατέλαβαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν αποσχισθέντα θύλακα οι κάτοικοι του οποίου ήταν στην πλειονότητά τους Αρμένιοι. Το γεγονός αυτό πυροδότησε μια έξοδο τουλάχιστον 100.000 Αρμενίων.
Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η καταδίκη της εμπρηστικής ρητορικής, ώστε να διασφαλίσουν ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλα εδάφη, πρόσθεσε ο Κάρντιν. Για αυτό η Ουάσινγκτον «θα έπρεπε να διακόψει τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας στο Αζερμπαϊτζάν, μέχρι να σταματήσει αυτή η βάναυση εκστρατεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης και τις κάμερες των λεωφορείων
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









