• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ταϊβάν επιβεβαίωσε την αγορά των αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon II(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ταϊβάν επιβεβαίωσε την αγορά των αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon II(ΒΙΝΤΕΟ)

pyrayloi gia to taiban

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων περί απόκτησης νέων αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon II ο Υπουργός Chang Zhe-Ping επιβεβαίωσε επίσημα πλέον, ότι η Ταϊβάν θα προμηθευτεί τα εν λόγο συστήματα για την ενίσχυση της επάκτιας άμυνάς της.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από αυτή την απόφαση είναι πολλά καθώς αρκετοί θεωρούν ότι η Ταϊβάν δε χρειαζόταν την αγορά των εν λόγω συστημάτων.Ειδικά με την παρούσα οικονομική συγκυρία που έχει επιφέρει ο κορονοϊός, δε θα ήταν ότι καλύτερο. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, δια μέσω του Υπουργού Chang όμως δήλωσε ότι τα συστήματα αυτά κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση της επάκτιας άμυνας.

Ο Chang στις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι εγχώριοι πύραυλοι Hsiung Feng II & III, με βάση τις μελέτες και τις προσομοιώσεις που έγιναν, δεν επαρκούν σε αριθμούς για να καταφέρουν να καταστρέψουν το 50% του αποβατικού στόλου που θα κινήσει εναντίων της Ταϊβάν η Κίνα. Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση προχωρά στην άμεση προμήθεια των συστημάτων για να καλύψουν αυτόν ακριβώς τον θεωρητικό αριθμό πυραύλων που απαιτείται για τον παραπάνω σκοπό.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία περίοδο που η Κίνα καθελκύει πολλά σύγχρονα πλοία επιφανείας, νέα ελικοπτεροφόρα και αποβατικά, τεχνολογικά έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι δυνατότητές της και αμφισβητεί κάθε μέρα και περισσότερο την κυριαρχία όλων των υπολοίπων στη νότια Σινική θάλασσα ενώ η Ταϊβάν θα παραμένει κόκκινο πανί.

Και εδώ θα δείτε για τον πύραυλο Hsiung Feng III