Η Ρωσία απειλεί να βομβαρδίσει το Κίεβο – Στρατό στα σύνορα με Φινλανδία στέλνει ο Πούτιν…

Δεν περιορίζει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία η Μόσχα, προς απογοήτευση των διεθνιστών.

Η όρεξη των Ρώσων άνοιξε, έπειτα από την ύπουλη στάση Κιέβου και Δύσης, και πλέον, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μάλλον θέλουν κάτι παραπάνω από την κατάληψη των περιοχών του Ντονμπάς με τα ισχυρά φιλορωσικά κινήματα.

Το Κρεμλίνο επέστρεψε από χθες στη στρατηγική της καθολικής αναμέτρησης με τις ουκρανικές δυνάμεις, απειλώντας ότι θα χτυπήσει ακόμα και κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο, αλλά και τα οχήματα από την Δύση (του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών) που μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Η κλιμάκωση φαίνεται όμως να έχει και συνέχεια, καθώς από την Τετάρτη παρατηρείται κινητικότητα ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Φινλανδία, η οποία ανακοίνωσε (όπως και η Σουηδία) ότι προτίθεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, στο ανατολικό μέτωπο οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε μία σειρά από πόλεις, ενώ η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι ελέγχει πλέον την Μαριούπολη.

Μετά δε, από ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, επανήλθαν οι ρωσικές απειλές για επίθεση στο Κίεβο και σε όλη την χώρα, όχι μόνο στο Ντονμπάς, όπου αναμένεται η μεγάλη, τελική επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων.

Η Μόσχα επικαλέστηκε τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος και συγκεκριμένα στο χωριό Γκορντέγιεφκα της περιοχής Κορενέφσκι για να προειδοποιήσει την ουκρανική κυβέρνηση ότι θα χτυπήσει «τα σημεία όπου λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου»!

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ, «βλέπουμε απόπειρες δολιοφθοράς και πλήγματα από ουκρανικές δυνάμεις σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εάν συνεχιστούν τέτοια γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα από τον ρωσικό στρατό σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τα οποίο ο ρωσικός στρατός έχει αποφύγει μέχρι στιγμής».

photo don24. ru

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί