Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι το Κίεβο έγινε στόχος της ισχυρότερης επίθεσης από την έναρξη του πολέμου (video)

Η πρωτεύουσα φέρεται να επλήγη από την ισχυρότερη αεροπορική επίθεση από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια σειρά ισχυρών εκρήξεων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, το βράδυ της Κυριακής. Οι αρχές της πρωτεύουσας δήλωσαν ότι μια δεξαμενή με καύσιμο ντίζελ υπέστη ζημιές στην περιοχή Solomensky. Εκρήξεις και πυρκαγιές σημειώθηκαν και στην Οδησσό.

«Αυτή είναι η πιο μαζική επίθεση (…) στην πόλη μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Οι επιθέσεις έρχονται μετά την οργάνωση, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων από Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος. Ειδικότερα καταλογίζουν στο Κίεβο την πρόσφατη επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, η οποία αποτράπηκε, όπως αναφέρουν, από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τέλος η Μόσχα κατηγορεί τους οπαδούς του Ζελένσκι για την απόπειρα εναντίον του Ρώσου πολιτικού και συγγραφέα Ζαχάρ Πρίλεπιν, ανατινάζοντας το αυτοκίνητό του σε έναν αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ . Ο οδηγός σκοτώθηκε, ενώ ο Πρίλεπιν τραυματίστηκε σοβαρά. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου, Kyrylo Budanov, δήλωσε ότι θα προχωρήσουν στη «δολοφονία Ρώσων». Όπως εξήγησε ο κορυφαίος ερευνητής της Μόσχας Alexander Bastrykin, αυτή η στρατηγική επιβεβαιώνει μόνο ότι η τρομοκρατία είναι ένα «τυπικό στυλ των Ουκρανών εθνικιστών».

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί