Ο Τρίτος Παγκόσμιο Πόλεμος που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία δείχνει σημάδια εξάπλωσης σε άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στον Ειρηνικό μεταξύ Κίνας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ.
Όπως ανέφεραν οι Asia Times , ένα τελευταίο κινεζικό υπερηχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι προάγγελος προληπτικών χτυπημάτων εναντίον των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν. Επιπλέον, αυτά τα drones θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την δοκιμή της άμυνας των περιφερειακών κρατών έναντι εισβολών στον εναέριο χώρο τους. Η Κίνα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει αυτόν τον νέο τύπο drone για να επιτεθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ταϊβάν και των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, έγραψε η Washington Post .
Η πηγή επικαλείται έγγραφα που διέρρευσαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών των ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο που δείχνουν δορυφορικές εικόνες δύο υπερηχητικών drones με πυραύλους WZ-8 σε ένα αεροδρόμιο στο Λιουάν, 560 χιλιόμετρα από την Σαγκάη. Το drone λέγεται ότι είναι ένα σύστημα αναγνώρισης αιχμής ικανό να συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να ενημερώσει την στρατηγική διοίκηση ή να καθορίσει στόχους για επιθέσεις πυραύλων σε μελλοντική σύγκρουση.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Washington Post δείχνουν επίσης τις πιθανές διαδρομές πτήσης των αποστολών αναγνώρισης WZ-8.
Αν και το WZ-8 είναι άοπλο, η Washington Post αναφέρει ότι το drone θα μπορούσε να τροποποιηθεί για μελλοντική ένοπλη χρήση και είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί. Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι το drone θα μπορούσε να εκτοξευτεί από ένα βομβαρδιστικό Xian H-6 σε υψόμετρο 30.000 μέτρων και στη συνέχεια θα μπορεί να πετάξει στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν με τριπλάσια ταχύτητα από τον ήχο.
Σύμφωνα με την Washington Post , η Κίνα παρουσίασε το drone WZ-8 το 2019 κατά την διάρκεια εορτασμών για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ωστόσο, λίγοι αναλυτές πίστευαν ότι το drone ήταν επιχειρησιακό εκείνη την στιγμή. Το drone θα μπορεί να προσφέρει δυνατότητες που δεν διαθέτουν ακόμη τα υπάρχοντα δυτικά drones στρατηγικής αναγνώρισης.
Όσον αφορά τα άλλα τμήματα του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σύμφωνα με την έκθεση του Kartik Bommakanti για το Ίδρυμα Ερευνών Observer σχετικά με την εισαγωγή drones και τεχνητής νοημοσύνης (AI) στις ένοπλες δυνάμεις, έχουν αναπτυχθεί σημαντικά και προκαλούν ανησυχία στην Δύση, αν όχι φόβο.
Οι Asia Times ανέφεραν τον περασμένο Φεβρουάριο για την τριάδα υπερηχητικών όπλων της Κίνας, στην οποία οι εκτοξευόμενοι από πλοία και αεροσκάφη πύραυλοι YJ-21 αποκαλούνται “δολοφόνοι αεροπλανοφόρων” και μαζί με τον κινητό υπερηχητικό πύραυλο DF-17 έχουν αναβαθμιστεί σε ένα τρομερό όπλο συμβατικής αποτροπής.
photo ΑΠΕ ΜΠΕ/EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









