Η Κίνα δοκίμασε το δικό της αντίγραφο του πυραύλου Hellfire

Hellfire

Η Κίνα φαίνεται ότι ανέπτυξε επιτυχώς τη δική της έκδοση του αμερικανικού πυραύλου αέρος-εδάφους Hellfire καθώς τη δοκίμασε επιτυχώς από επιθετικό ελικόπτερο Ζ-10.

Ο νέος πύραυλος έχει την  ονομασία Blue Arrow 21 και μοιάζει εξαιρετικά, τουλάχιστον εξωτερικά, στον αντίστοιχο αμερικανικό Hellfire. Ο Hellfire χρησιμοποιείται κατά στόχων εδάφους, κυρίως σε αντιαρματικό ρόλο αλλά με αλλαγή κεφαλής μπορεί να προσβάλει και ελαφρύτερα οχήματα. Τρανό παράδειγμα οι προσβολές οχημάτων με επικεφαλείς του ISIS στη Συρία και το Ιράκ με τα UCAV να φέρουν πυραύλους Hellfire με κεφαλές με λεπίδες οι οποίες πραγματικά εξαϋλώνουν το θύμα εντός του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, παρόμοιο ρόλο θα έχει και ο κινεζικός πύραυλος ο οποίος μπορεί να έχει 2 ερευνητές. Έναν ερευνητή μιλιμετρικού-κυματικού ραντάρ και έναν ημι-ενεργού laser. Ο κινεζικός πύραυλος φέρει κεφαλή 9 κιλών με εμβέλεια μεταξύ 15-18 χλμ. Ο πύραυλος θα μπορεί αν προσφέρει την πολυπόθητη αντιαρματική δυνατότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στα νέα επιθετικά ελικόπτερα της Κίνας.