Η Ινδονησία βρίσκεται κοντά στην αγορά Rafale για την αεροπορία της, video

Η Ινδονησία τρέχει τα τελευταία χρόνια έναν άτυπο διαγωνισμό για να προμηθευτεί έναν σχετικά μεγάλο αριθμό  νέων μαχητικών αεροσκαφών τα οποία θα είναι 4+ γενιάς και άνω ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στο πρόγραμμα των νοτιοκορεατικών μαχητικών KF-X στο οποίο έχουν ποσοστό συμπαραγωγής και έχουν επενδύσει χρήματα σωστόσο, αυτό το πρόγραμμα θα αποδώσει καρπούς την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με […]

Η Ινδονησία τρέχει τα τελευταία χρόνια έναν άτυπο διαγωνισμό για να προμηθευτεί έναν σχετικά μεγάλο αριθμό  νέων μαχητικών αεροσκαφών τα οποία θα είναι 4+ γενιάς και άνω ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στο πρόγραμμα των νοτιοκορεατικών μαχητικών KF-X στο οποίο έχουν ποσοστό συμπαραγωγής και έχουν επενδύσει χρήματα σωστόσο, αυτό το πρόγραμμα θα αποδώσει καρπούς την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με τη La Tribune, η Ινδονησία είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τη Γαλλία για την αγορά συνολικά 48 αεροσκαφών Rafale για την Ινδονησιακή Αεροπορία. Οι Γάλλοι είχαν προτείνει στους Ινδονήσιους ένα συνολικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε την προμήθεια υποβρυχίων, κορβετών και μαχητικών αεροσκαφών αλλά οι Ινδονήσιοι φέρονται αν επιλέγουν τελικά μόνο τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Γάλλοι τρίβουν τα χέρια τους σε μία τέτοια περίπτωση καθώς θα προστεθεί ακόμα ένας εξαγωγικός πελάτης στη λίστα μετά την Ελλάδα, η οποία αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να επισημοποιήσει τη συμφωνία, με μία αγορά ενός καλού αριθμού μαχητικών αεροσκαφών του τύπου. Παρ’ ότι οι Γάλλοι φαίνονται να είναι κοντά στη συμφωνία, τηρούν επιφυλάξεις και δεν ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους για την πιθανή αυτή επιτυχία τους.

Όσο για τους Ινδονήσιους, έχουν διάφορους τύπους μαχητικών στο οπλοστάσιό τους μεταξύ των οποίων είναι και ρωσικά μαχητικά όπως το Su-27 και Su-30, μαχητικά F-16 A και F-16 C/D. Μία εκ των προτάσεων ήταν να προμηθευτούν μαχητικά Eurofighter μέσω ενός σχετικά δύσκολου γραφειοκρατικά δρόμου, από την Αυστρία η οποία θέλει να ξεφορτωθεί τα δικά της και το ζήτημα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/diapragmateyseis-metaxy-aystrias-ka/ Φαίνεται όμως ότι ο μικρός αριθμός τους, το ότι είναι μεταχειρισμένα και έχουν δυσκολίες γραφειοκρατικές, μάλλον τέθηκαν εκτός διαγωνισμού.

Επίσης, σημαντικό ίσως ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία θα προμηθευτεί το Rafale και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές καθώς αποτελεί διαφήμιση το ότι μία εκ των καλύτερων πολεμικών αεροποριών του ΝΑΤΟ, επέλεξε το μαχητικό αυτό αεροσκάφος ενώ και οι Γάλλοι εμφανίζονται ευέλικτοι στη συγκεκριμένη συμφωνία. όλα αυτά πρέπει να έχουν παίξει το ρόλο τους  στην απόφαση των Ινδονήσιων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί