Η εθνοκάθαρση των Κούρδων στο Αφρίν προχωρά

Σύμφωνα με τον Heynan Ali, Κούρδο εκπρόσωπο από το Αφρίν ο οποίος βρίσκεται στο Σεϋχάν, οι Τουρκικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους ισλαμιστές που έχουν υπό κατοχή την περιοχή πραγματοποιούν εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων της περιοχής του Αφρίν.

Η περιοχή καταλήφθηκε στις αρχές του 2018 μετά από μία 60ήμερη επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών κατά τη διάρκεια της οποίας το τουρκικό πυροβολικό με την τουρκική αεροπορία βομβάρδισαν τα πάντα σκοτώνοντας αδιακρίτως.

Από τη μέρα της κατάληψης της περιοχής ο τουρκικός στρατός με τους ισλαμιστές αντάρτες έχει προχωρεί στα εξής:

·         Καταστροφή 200.000 ελαιόδεντρων της περιοχής και πώληση του ξύλου στην Τουρκία.

·         Κάψιμο 11.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης

·         6.200 απαγωγές με τις τύχες 3.400 από αυτούς να παραμένουν άγνωστες.

·         553 Κούρδοι έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής με 55 από αυτούς να έχουν βασανιστεί μέχρι θανάτου

·         300.000 εκτοπισμένοι από το Αφρίν προς τη γειτονική περιοχή του Σεϋχάν που ελέγχεται από το Συριακό στρατό.

·         60 επιθέσεις κατά γυναικών

·         Τα μαθήματα στα σχολεία διεξάγονται αυστηρά και μόνο στα τουρκικά

Όλα τα παραπάνω συνιστούν κλασσικές τουρκικές τακτικές εθνοκάθαρσης και εκτουρκισμού της περιοχής όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να κάνουν οι Τούρκοι σε όλες τις περιοχές που καταλαμβάνουν.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την Κύπρο το 1974 δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση και γι αυτό καλό είναι, όσοι νομίζουν ότι οι Τούρκοι θα περιοριστούν από τη διεθνή κοινότητα ποτέ για τα εγκλήματά τους και πως έχουν αλλάξει επειδή είναι ο 21ος αιώνας, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.