Η απάντηση «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» στα όνειρα των Τούρκων για Αιγαίο και Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ελληνική κορβέτα με το όνομα «Θεμιστοκλής» είναι γεγονός!

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ έπεσαν υπογραφές για την επίσημη συνεργασία μεταξύ των Ναυπηγείων Σύρου και των Ισραηλινών Ναυπηγείων, στην Χάιφα, προκειμένου να ξεκινήσει η ναυπήγηση στην Ελλάδα της ελληνικής κορβέτας.

«Υπό το φως της συμμαχίας των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, την 16η Ιουνίου 2020 υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards, μιας αμερικανικής εταιρείας με δραστηριότητες στην Ελλάδα, και της Israel Shipyards Ltd συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας Θεμιστοκλής. Η κορβέτα Θεμιστοκλής είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Η κορβέτα «Θεμιστοκλής» είναι σκάφος πολλαπλών χρήσεων! Έχει μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων, ενώ βασίζεται στο δοκιμασμένο σχέδιο της SA’AR 72, όντας σε θέση να ξεπεράσει τους 30 κόμβους σε ταχύτητα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, ωστόσο διαθέτει και δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Η ΟΝΕΧ τονίζει πως η κορβέτα «Θεμιστοκλής» περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα.

Μάλιστα έχει ήδη κατασκευαστεί ιστοσελίδα για την κορβέτα Θεμιστοκλής (ΕΔΩ).

Έχει προταθεί στο Πολεμικό Ναυτικό η ναυπήγηση 7 κορβετών, με μακροχρόνιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Στην ουσία, με τις κορβέτες Θεμιστοκλής, που αναμένεται να αντικαταστήσουν La Combattante, θα δημιουργηθεί μαζί με τις ΤΠΚ κλάσης Ρουσσέν ένα πανίσχυρο χαλύβδινο τείχος στην θάλασσα.

Οι συμφωνίες με το Ισραήλ αρχίζουν να εφαρμόζονται στην πράξη, την ώρα που οι Τούρκοι θέλουν ΑΟΖ με την… Παλαιστίνη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί