• Αρχική
  • Άρθρα
  • H BAE Systems θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του νέου μαχητικού του Ηνωμένου Βασιλείου ως η κύρια εταιρεία ανάπτυξης

H BAE Systems θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του νέου μαχητικού του Ηνωμένου Βασιλείου ως η κύρια εταιρεία ανάπτυξης

Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά το πρόγραμμα ανάπτυξης του μαχητικού 6ης γενιάς με την ονομασία Tempest έχοντας σκοπό με αυτό το πρόγραμμα να ενισχύσει τεχνολογικά την αμυντική βιομηχανία της χώρας, να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και φυσικά να παράξει ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο θα είναι αρκετά σύγχρονο, προηγμένο τεχνολογικά εν συγκρίσει με τον ανταγωνισμό και με το οποίο θα καλύψει μαζικά τις ανάγκες της χωρίς την εξάρτηση σε αεροσκάφη από τρίτες χώρες.

Το Υπουργείο Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την έναρξη ανάπτυξης του νέου μαχητικού με τη BAE Systems μιας επίσης Βρετανικής εταιρείας και εκ των πλέον μεγαλύτερων αμυντικών εταιρειών παγκοσμίως. Η σύμβαση που υπογράφηκε είναι οικονομικού τιμήματος 250 εκ. λιρών με το ποσό αυτό να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των αρχικών συστημάτων του μαχητικού σε συνεργασία με άλλους συνεργάτες του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι η Σουηδική Saab η οποία έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα.

Παρά τις φωνές που θέλουν το πρόγραμμα του Tempest  να συνενώνεται μελλοντικά με αυτό του FCAS Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας, φαίνεται ότι οι Βρετανοί δεν περιμένουν και πιθανότατα ούτε επιθυμούν να έχουν ακόμα ένα κοινό μαχητικό με τα όμορα ευρωπαϊκά κράτη αν και η απόφασή τους αυτή σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να παράξουν ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό μαχητικό σε βάθος χρόνου.

Το αρχικό στάδιο ανάπτυξης του μαχητικού θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος της δεκαετίας και η αρχική χρηματοδότηση θα ξεπεράσει το 1.5 δις λίρες.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.