Γερμανία: Στο Βισμπάντεν, το νέο αρχηγείο του ΝΑΤΟ για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Στο Βισμπάντεν, σε ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση των ΗΠΑ, θα λειτουργήσει το αρχηγείο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό της παράδοσης όπλων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τμήματα της επιχείρησης θα εγκατασταθούν ακόμη σε υλικοτεχνικούς κόμβους στην Πολωνία και στην Ρουμανία, ενώ επικεφαλής θα τεθεί αντιστρατηγός, ο οποίος θα αναφέρεται στον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών δυνάμεων για την Ευρώπη.

Το ΝΑΤΟ θα παρακολουθεί την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και θα συντονίζει τις προσφορές εξοπλιστικών συστημάτων από τους συμμάχους και τους εταίρους του. Εκτιμάται ότι στα τρία νέα σημεία θα εγκατασταθούν συνολικά 700 στρατιώτες. «Η διαχείριση της μεταφοράς και της επισκευής εξοπλισμού θα υποστηρίξει την μακροπρόθεσμη εξέλιξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η προσπάθεια δεν καθιστά το ΝΑΤΟ εμπλεκόμενο μέρος στην σύγκρουση, αλλά θα ενισχύσει την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και την διαφύλαξη του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί