• Αρχική
  • Άρθρα
  • General Dynamics και Textran ανέλαβαν την προκαταρτική σχεδίαση/παραγωγή του νέου αναγνωριστικού τροχοφόρου οχήματος του US Army

General Dynamics και Textran ανέλαβαν την προκαταρτική σχεδίαση/παραγωγή του νέου αναγνωριστικού τροχοφόρου οχήματος του US Army

Ο Αμερικανικός Στρατός βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης των τροχοφόρων οχημάτων αναγνώρισης των μονάδων του και διεξήγαγε διαγωνισμό για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάμβανε την προκαταρκτική σχεδίαση του οχήματος, παραγωγή πρωτότυπων οχημάτων και των δοκιμών τους.

Η General Dynamics  και η Textron  κατέβηκαν στο διαγωνισμό με τη δική τους πρόταση  για το Advanced Reconnaissance Vehicle (ARV) και το όχημα της πρότασης είναι αυτό που φαίνεται στη φωτό. Η σύμπραξη των εταιρειών θα αποδόσει ένα όχημα με ικανότητες ανίχνευσης, επιτήρησης, εξοπλισμένου δηλαδή με τα κατάλληλα και απαραίτητα ηλεκτρο-οπτικά μέσα μαζί με τα συστήματα τηλεπικοινωνιών που έχουν τεθεί στις προδιαγραφές. Το όχημα θα έχει και τηλεχειριζόμενο πυργίσκο με πυροβόλο 20 ή 30 χιλ.  με ικανή αναχορηγία.

Εκτός της σύμπραξης Textron και General Dynamics, το Πεντάγωνο κινείται γρήγορα για την ανάθεση συμβάσεων για την παραγωγή πρωτοτύπων και από άλλες εταιρείες που κατεβαίνουν στο διαγωνισμό για τα νέα ARV του σώματος των Πεζοναυτών. Η προκαταρκτική φάση του διαγωνισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 με την τελική επιλογή του νικητή του διαγωνισμού.