Γάζα: Διατυπώνονται φόβοι για υγειονομική καταστροφή λόγω των άταφων σορών – 3.250 αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια, λέει η Παλαιστινιακή Αρχή

Για περισσότερους από 3.250 αγνοούμενους Παλαιστινίους, θαμμένους κάτω από τα συντρίμμια κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ εντείνονται οι φόβοι για «υγειονομική καταστροφή» όσο οι σοροί παραμένουν άταφες.

Από αυτούς τουλάχιστον 1.700 είναι παιδιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το al jazeera.

Στο μεταξύ, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως δέχεται κλήσεις από την Γάζα και στις βόρειες περιοχές της για «τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια και δεκάδες τραυματίες που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη, σε σημεία όπου ούτε ασθενοφόρα ούτε δυνάμεις της πολιτικής άμυνας μπορούν να προσεγγίσουν».

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία


Την ίδια ώρα, το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου αλ Σίφα δεν έχει καταφέρει να θάψει τουλάχιστον 100 σορούς, οι οποίες, όπως αναφέρεται, αποσυντίθενται στην αυλή.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι μέσα στο νοσοκομείο συσσωρεύονται ιατρικά απόβλητα. Οι συνθήκες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και απειλούν να μεταδώσουν ασθένειες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια «υγειονομική καταστροφή».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί