Φράγμα πυρός βαρέων όλμων (BINTEO)

Οι όλμοι είναι ένα σύστημα που παρέχει πυρά υποστήριξης στις δυνάμεις πεζικού ή στις μηχανοκίνητες μονάδες όταν είναι εποχούμενοι. Υπάρχουν ανά τον κόσμο διάφορα τέτοια συστήματα και οι όλμοι είναι ένα όπλο αρκετά παλιό ως σκέψη καθώς από νωρίς είχε γίνει εμφανής η ανάγκη για πυρά υποστήριξης με πυρά καμπύλης τροχιάς. Με τα χρόνια, ειδικά […]

Οι όλμοι είναι ένα σύστημα που παρέχει πυρά υποστήριξης στις δυνάμεις πεζικού ή στις μηχανοκίνητες μονάδες όταν είναι εποχούμενοι.

Υπάρχουν ανά τον κόσμο διάφορα τέτοια συστήματα και οι όλμοι είναι ένα όπλο αρκετά παλιό ως σκέψη καθώς από νωρίς είχε γίνει εμφανής η ανάγκη για πυρά υποστήριξης με πυρά καμπύλης τροχιάς. Με τα χρόνια, ειδικά μετά τον  Α.Π.Π. προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του βιομηχανικού σύγχρονου πολέμου με διάφορα διαμετρήματα και πυρομαχικά ενώ κάθε στρατός ανέπτυξε τις τακτικές που θεωρούσε ότι του ταίριαζαν στο πεδίο της μάχης. Οι όλμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσβάλουν επελαύνοντα εχθρό κάνοντας ένα φράγμα πυρός, να χτυπήσουν ακόμα κΑι οχήματα λόγο της καμπύλης τροχιάς τους, να καλύψουν υποχωρούντα τμήματα κ.α.

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε στοιχεία όλμων του Φινλανδικού στρατού να βάλουν οργανωμένα με ταχύ και δραστικό πύρ κατά προκαθορισμένων θέσεων σε άσκησή τους στο χαρακτηριστικό φινλανδικό πεδίο του χιονισμένου δάσους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί