• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Φωτιά» στη Μ.Ανατολή: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο την πρωτεύουσα της Συρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Φωτιά» στη Μ.Ανατολή: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο την πρωτεύουσα της Συρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυριδιταποθήκη η ευρύτερη περιοχή.

Πυραύλους που φέρεται να εκτοξεύθηκαν από τα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία βρίσκονται υπό την κατοχή του Ισραήλ, φέρεται να απώθησε η αεροπορική άμυνα της Συρίας την Κυριακή (23/02).

Η αεροπορική άμυνα της Συρίας απώθησε την Κυριακή (23/02) «εχθρικούς στόχους» πάνω από την περιοχή της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, η συριακή άμυνα αποκρούει «κάποιους εχθρικούς πυραύλους που προέρχονται από τα Όρη του Γκολάν, τα οποία κατέχονται από το Ισραήλ».

Επίσης, νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις πάνω από την πρωτεύουσα της Συρίας.

Μάλιστα, βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει την επίθεση, αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγο αργότερα, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν, μέσω Twitter, τις επιθέσεις κατά τζιχαντιστικών στόχων στη Συρία, όπως υποστήριξαν.

«Στις 23:25, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ισραηλινά αεροπλάνα εκτός του εναέριου χώρου μας και των κατεχόμενων συριακών Γκολάν στόχευσαν την περιοχή της Δαμασκού με περισσότερα από ένα κύματα κατευθυνόμενων πυραύλων. [Η αεροπορική άμυνα της Συρίας] προκάλεσε την παρέκκλιση των πυραύλων από την πορεία τους, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου πριν επιτύχουν τους στόχους τους και τα αποτελέσματα της επιθετικότητας εξακολουθούν να εξετάζονται».

(Με πληροφορίες από Sputniknews – φωτο:unsplash)