Φωτιά σε υπό κατασκευή ελικοπτεροφόρο του Κινεζικού Ναυτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Κινεζικού Ναυτικού δε σταματά από πανδημίες, οικονομική κρίση, lockdowns και τα σχετικά αλλά ατυχήματα συμβαίνουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, φωτιά ξέσπασε σε ένα, υπό ολοκλήρωση LHD πλοίο του Κινεζικού Ναυτικού. Πρόκειται για το πρώτο Type 075 LHD (Landing Helicopter Dock) το οποίο έχει καθελκυστεί και είναι δεμένο στην προβλήτα των ναυπηγείων της Hudong–Zhonghua Shipbuilding Co. Ltd. όπου γίνονται οι εργασίες ολοκλήρωσής του. […]

Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Κινεζικού Ναυτικού δε σταματά από πανδημίες, οικονομική κρίση, lockdowns και τα σχετικά αλλά ατυχήματα συμβαίνουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, φωτιά ξέσπασε σε ένα, υπό ολοκλήρωση LHD πλοίο του Κινεζικού Ναυτικού.

Πρόκειται για το πρώτο Type 075 LHD (Landing Helicopter Dock) το οποίο έχει καθελκυστεί και είναι δεμένο στην προβλήτα των ναυπηγείων της Hudong–Zhonghua Shipbuilding Co. Ltd. όπου γίνονται οι εργασίες ολοκλήρωσής του.

Πρόκειται να καθελκυστούν περί τα 3 συνολικά πλοία της κλάσης Type 075 ή αλλιώς “Yushen” από τα συγκεκριμένα ναυπηγεία, το δεύτερο ήδη είναι σε μεγάλο ποσοστό έτοιμο για καθέλκυση στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων πλην του δεμένου στην αποβάθρα που έπιασε πυρκαγιά. Τα πλοία αυτά των 35.000 τόνων έχουν μήκος 237 μέτρα, πλάτος 43 και μπορούν να φέρουν 30 επιθετικά ελικόπτερα ενώ διαθέτουν μεγάλο υπόστεγο για να υποστηρίξουν αμφίβια επιχείρηση. Ο αμυντικός οπλισμός των πλοίων αποτελείται από 2 συστήματα CIWS των 30χιλ. H/PJ-11 και από δύο συστήματα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας HHQ-10.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί