Ενεργοποίηση της ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ άμυνας στα νησιά μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων! Για…άσκηση μιλάει τώρα το ΥΠΕΘΑ

Πάμε για "μιλημένη" ένταση ή για κάτι άλλο;;;

Από στάδια κλιμάκωσης περνούν τις τελευταίες ημέρες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ένα περίπου 24ωρο μετά το κρεσέντο τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο, το ΓΕΕΘΑ φαίνεται πως λαμβάνει τα μέτρα του.

Στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ διαδίδουν εδώ και λίγη ώρα σε ελληνικά ΜΜΕ πως ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα των νησιών (αυτά που θέλουν να αποστρατικοποιήσουν οι Τούρκοι).

Πιο συγκεκριμένα, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια.

Αν απαιτηθεί και εφ’ όσον η τουρκική προκλητικότητα επαναληφθεί με νέες υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Σάμος, η Κως, η Λέρος, η Κάρπαθος και η Κάλυμνος, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά να εγκλωβίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τουλάχιστον αυτές είναι οι εντολές που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, ενώ όπως έγινε γνωστό τα μέτρα “οικοδόμησης και εμπιστοσύνης” με την Τουρκία “παγώνουν” προσωρινά υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα Τούρκοι Υπουργοί έβαζαν συνεχώς στη ρητορική τους την άμεση αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με πρώτο και καλύτερο τον ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ.

Η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει…μέτρα κατά της Ρωσίας για να ευχαριστήσει τους διεθνιστές της Δύσης για την προστασία που “ΘΑ” παρέχει.

ΥΠΕΘΑ: Ήταν…άσκηση

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε (δικαιολογημένα), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μαζέψει τα…ασυμμάζευτα μιλάει για “εκπαιδευτική ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων”:

«Εκπαιδευτική δραστηριότητα ήταν η ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις θέσεις που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επιχειρήσεων».

(ΦΩΤΟ:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί