Εξαγωγή του πυραύλου BrahMos στις Φιλιππίνες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων της Ασίας, οι Φιλιππίνες φέρονται να έχουν υπογράψει συμβόλαιο προμήθεια των υπερηχητικών πυραύλων BrahMos από την Ινδία.

Σε συνάντηση που είχα στο Υπουργείο Αμύνης των Φιλιππινών, ο πρέσβης της Ινδίας Shambu Kumaran και ο Φιλιππινέζος Υφυπουργός Αμύνης Raymund Elefante, υπέγραψαν τη συμφωνία για την προμήθεια των πυραύλων από τις Φιλιππίνες οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν τις αντιπλοίκές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών τους. Οι δύο άνδρες δεν έκαναν περισσότερες δηλώσεις επί του ζητήματος.

Πριν από την εν λόγω συνάντηση, είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και με εκπροσώπους της εταιρείας που κατασκευάζει και εξάγει τους BrahMos τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και το περασμένο καλοκαίρι  και οι συζητήσεις αυτές φαίνεται ότι απέδωσαν τελικά καρπούς.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι BrahMos αποτελούν ένα από τα όπλα που ανέπτυξαν οι Ρώσοι από κοινού με τους Ινδούς, με τους Ινδούς να αγοράζουν τα πλήρη δικαιώματα του συστήματος ώστε να μπορούν πλέον να εξάγουν τους πυραύλους όπου θελήσουν . Περισσότερα για τον εν λόγω ποιοτικότατο πύραυλο είχαμε γράψει σε άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/oi-filippines-tha-promitheytoyn-tin-epa/ .

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.