• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτοιμο για δοκιμές το πρωτότυπο υπερηχητικού πυραύλου που σχεδιάστηκε για τα Su-57

Έτοιμο για δοκιμές το πρωτότυπο υπερηχητικού πυραύλου που σχεδιάστηκε για τα Su-57

Τη δημιουργία πρωτότυπου ενός υπερηχητικού πυραύλου, που έχει σχεδιαστεί για τα Su-57, επιβεβαίωσε πηγή της αμυντικής βιομηχανίας και τόνισε πως είναι έτοιμο για δοκιμές.

Το πρωτότυπο ενός υπερηχητικού πυραύλου, που έχει σχεδιαστεί για τα Su-57, δημιουργήθηκε και απομένουν πλέον οι δοκιμές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πηγή της αμυντικής βιομηχανίας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η πηγή περιέγραψε τον πύραυλο ως ένα μικρό όπλο αέρος-εδάφους που σχεδιάστηκε για να μεταφέρεται μέσα στην άτρακτο του αεροπλάνου και είπε ότι δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στο αεροπλάνο.

Καμιά άλλη πληροφορία σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ή ποιος τον ανέπτυξε, δεν ήταν διαθέσιμη και τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει η United Aircraft Corporation, η Sukhoi ή ο στρατός. Η πιθανότητα ανάπτυξης υπερηχητικών πυραύλων, παρόμοιων με τους Kinzhal, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2018.

Οι Kinzhal αναπτύχθηκαν για τα MiG-31K τον Δεκέμβριο του 2017 και δημιουργήθηκε, επίσης, μια έκδοση του πυραύλου για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160. Το όπλο πιστεύεται ότι έχει επιχειρησιακό εύρος έως 3.000 χλμ. και ταχύτητα πτήσης 10-12 Mach.

Τα Su-57 πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, που δημιουργήθηκε από την JSC Sukhoi Company. Τα συγκεκριμένα προορίζονται να αντικαταστήσουν τελικά το MiG-29 και το Su-27 στη Ρωσική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και είναι εξοπλισμένα με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, ραντάρ και μια ποικιλία όπλων υψηλής ακριβείας.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr, ΦΩΤΟ video screenshot