Ένα εκ των ζητημάτων που προκύπτουν από τη συμφωνία, είανι και αυτό της επένδυσης εκ των Αμερικανών σε υποδομές σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με τη διάθεση ενός αρχικού ποσού της τάξεως των 22 εκ. ευρώ περίπου, οι Αμερικανοί αναθέτουν στο Σώμα Χημείας Περιβάλλοντος που εδρεύει στην Καλιφόρνιθα των ΗΠΑ, για να προβεί σε εργασίες αναβάθμισης συγκεκριμένων υποδομών της Αεροπορικής Βάσης Λαρίσης χωρίς να διευκρινίζεται το είδος των εργασιών. Οι εργασίες αυτές θα αρχίσουν άμεσα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως και το Νοέμβριο του 2022 καθώς αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που γράφεται στη σύμβαση ανάθεσης του έργου στο συγκεκριμένο οργανισμό.
Πρόκειται για την πρώτη χειροπιαστή ένδειξη για τα έργα που θα εκτελεστούν σε διάφορες βάσεις ανά την επικράτεια με αμερικανικά κονδύλια τα οποία βέβαια κατευθύνονται σε υποδομές που αποτελούν μέρος και του ΝΑΤΟικού στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και των ΗΠΑ.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποιος θα είναι όλες οι τοποθεσίες στις οποίες θα εμπλακούν σταδιακά οι ΗΠΑ στην αναβάθμιση των υποδομών αυτών αλλά εν καιρώ θα μαθευτούν λόγω των ανακοινώσεων των συμβάσεων εκ της αμερικανικής πλευράς. Από πλευράς ελληνικών κονδυλίων, αυτά ορίζονται από τη Νέα Οροφή Δυνάμεων και είναι ανεξάρτητα των κονδυλίων των ΗΠΑ που θα διατεθούν για παρόμοιους σκοπούς.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτη ψαριά στη Φλόριντα – Πάλευαν 5 ώρες με τον γιγάντιο ξιφία (ΒΙΝΤΕΟ)
- Στρατιώτες σπάνε τσιμεντόλιθους με το κεφάλι τους μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν – ΒΙΝΤΕΟ
- Επιμένει ο Τραμπ: «Η Κούβα έχει σειρά», vid
- Πελώρια αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού ενέκρινε το Ισραήλ
- Ρώσος προσπαθεί να μετρήσει την αρκούδα του με την…μεζούρα και δείτε πώς αντιδρά! ΒΙΝΤΕΟ
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβαρδίζει την πρωτεύουσα του Ιράν
- Φωτιά σε χημικό εργοστάσιο στο Ισραήλ που χτυπήθηκε από το Ιράν: Φόβοι για διαρροή επικίνδυνων υλικών (BINTEO)
- Αλλαγή στάσης από το Ισραήλ για τον Πανάγιο Τάφο μετά τη διεθνή κατακραυγή
- Έπος: Πλήρωμα πλοίου της είπε συγχαρητήρια για τον αρραβώνα…πριν της γίνει πρόταση γάμου! vid









