• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιτυχής βολή πυραύλου Python-5 από το ινδικό μαχητικό Tejas (BINTEO)

Επιτυχής βολή πυραύλου Python-5 από το ινδικό μαχητικό Tejas (BINTEO)

Το ινδικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επιτυχής βολή πυραύλου αέρος-αέρος από μαχητικό τύπου Tejas στις 27 Απριλίου  κατά των δοκιμών της δυνατότητας των μαχητικών του τύπου να βάλουν πυραύλους μακράς εμβέλειας.

Πρώτα είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες δοκιμές που αφορούσαν τη φόρτωση του πυραύλου στο φορέα εκτόξευσης και του συστήματος αυτού καθώς και τη δυνατότητα του πυραύλου αν ανιχνεύσει τους στόχους και έπειτα πραγματοποιήθηκαν οι εκτοξεύσεις πυραύλων του τύπου από μαχητικό Tejas προς εναέριους στόχους από διαφορετικές πλευρές εμπλοκής. Σε όλες τις περιπτώσεις ο πύραυλος έπληξε επιτυχώς το στόχο τον οποίο και κατέστρεψε επιτυχώς οπότε οι δοκιμές θεωρούνται επιτυχείς.

Το μαχητικό Tejas είναι αποτέλεσμα της ινδικής προσπάθειας σχεδίασης και κατασκευής ενός εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους με το αποτέλεσμα να θεωρείται αρκετά καλό τηρουμένων των αναλογιών ότι πρόκειται για το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος που σχεδιάζεται, αναπτύσσεται και κατασκευάζεται εγχώρια.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.