Επιτυχείς οι επιδείξεις του Excalibur της Raytheon(βιντεο)

H Raytheon και η Nexter πραγματοποίησαν μία σειρά επιδείξεων και δοκιμών του νέου βλήματος μακράς εμβέλειας πυροβολικού  τύπου Μ-982 Excalibur οι οποίες και ήταν επιτυχείς. Το νέο Μ-982 είναι ένα βλήμα πυροβολικού διαμέτρου 155 χιλ., έχει μήκος 1 μέτρο και βάρος 48 κιλά (22 κιλά η κεφαλή) και βάλλεται από πυροβόλα αντίστοιχης διαμέτρου όπως είναι το Ceasar και τάλλα πυροβόλα του αμερικανικού στρατού. […]

H Raytheon και η Nexter πραγματοποίησαν μία σειρά επιδείξεων και δοκιμών του νέου βλήματος μακράς εμβέλειας πυροβολικού  τύπου Μ-982 Excalibur οι οποίες και ήταν επιτυχείς.

Το νέο Μ-982 είναι ένα βλήμα πυροβολικού διαμέτρου 155 χιλ., έχει μήκος 1 μέτρο και βάρος 48 κιλά (22 κιλά η κεφαλή) και βάλλεται από πυροβόλα αντίστοιχης διαμέτρου όπως είναι το Ceasar και τάλλα πυροβόλα του αμερικανικού στρατού. Αναλόγως της διαμόρφωσης του βλήματος, αυτό μπορεί να επιτύχει διάφορες εμβέλειες με τη μέγιστη που έχει καταγραφεί να υπερβαίνει τα 70 χλμ.. Το βλήμα κατευθύνεται, αφού εξέλθει της κάννης του πυροβόλου, μέσω συστήματος GPS για μεγαλύτερη ακρίβεια βολής.

Το κόστος κάθε τέτοιου βλήματος ανέρχεται στα 113.000 δολάρια περίπου και αριθμός βλημάτων κατασκευάζεται ήδη από τη Raytheon λογαριασμό του Στρατού των ΗΠΑ. Στις πρόσφατες επιδείξεις που έγιναν με τη συνεργασία Raytheon και Nexter, χρησιμοποιήθηκε ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο τύπου Ceasar.

https://twitter.com/MIL_STD/status/1483484430912135170

Η βολή που πραγματοποίησε το Ceasar του βλήματος Μ-382  έστειλε το βλήμα σε απόσταση 46 χλμ., το μεγαλύτερο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα από το συγκεκριμένο σύστημα πυροβολικού. Παρά το ότι το Ceasar είναι γαλλικής προέλευσης σύστημα, οι δοκιμές στο πεδίο Yuma έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρησιμοποίηση του βλήματος από συστήματα προερχόμενα εκτός ΗΠΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί