Επικίνδυνα παιχνίδια στον αέρα – Ρωσικά, αμερικανικά και ευρωπαϊκά μαχητικά μία ανάσα από το «ατύχημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία πιθανή εστία ανάφλεξης αυτή τη φορά στον αέρα.

Οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ρωσικής επικράτειας ή οι αντίστοιχες υπερπτήσεις ρωσικών μαχητικών πάνω από αμερικανικούς στόχους στην Μεσόγειο δεν αποτελεί πρωτάκουστη είδηση.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα όποια «συμβάντα» αντιμετωπίζονται με απλές αναγνωρίσεις.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι η αύξηση τέτοιων περιστατικών επί καθημερινής βάσεως.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση της επίσημης εφημερίδας του ρωσικού στρατού, Krasnaya Zvezda, την Παρασκευή.

Οι ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για 21 περιστατικά κατά τα οποία επιχειρήθηκε μόνο την τελευταία βδομάδα να παραβιαστεί ο εναέριος χώρος της Ρωσίας, ενώ σημειώνεται πως εντοπίστηκαν από τη ρωσική αεροπορία 6 μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά σκάφη να πετούν πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Οι αξιωματούχοι στη Μόσχα γνωρίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται εκ δυσμάς.

Στο πιο πρόσφατο συμβάν για το οποίο έχει δημοσιευτεί οπτιακουστικό υλικό, δύο βελγικά F-16 πλησιάζουν επικίνδυνα τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική θάλασσα.

Γρήγορα ωστόσο , δύο ρωσικά Su-27 που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση κοντά στο σημείο της παραβίασης έσπευσαν προς αναγνώριση και με σκοπό την αναχαίτιση.

Το επεισόδιο έληξε μέσα σε μερικά λεπτά, ωστόσο δεν αποτυπώνει τίποτα άλλο από μία «καθημερινότητα» σχεδόν σε όλο το μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας.

Η Μόσχα αναφέρει επί καθημερινής βάσεως αρκετές απόπειρες παραβίασης του εναέριου χώρου της από «κατασκοπευτικά», όπως τα ονομάζει ορισμένες φορές, ξένα μαχητικά.

Ανάλογες εικόνες παραβιάσεων και αναχαιτίσεων από τους «καλούς μας γείτονες», που συμβαίνουν πάνω από τι Αιγαίο, λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε τρομακτικά ισχυρότερες δυνάμεις όπως είναι το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ-Ε.Ε. κλπ) και η Ρωσία.

Επομένως εκ των πραγμάτων αναλογικά πιο καταστρεπτικές θα είναι και οι συνέπειες ενός σοβαρού «ατυχήματος» στον αέρα.

(φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί