• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίκειται άμεση παράταξη της Αμερικανικής Εθνοφυλακής σε πάνω από 20 πολιτείες των Η.Π.Α. λόγο των ταραχών

Επίκειται άμεση παράταξη της Αμερικανικής Εθνοφυλακής σε πάνω από 20 πολιτείες των Η.Π.Α. λόγο των ταραχών

ethnofylaki stis hpa

Οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει σχεδόν σε όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α. , με τα χειρότερα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα σε πολιτείες και πόλεις με κυβερνήτες και δημάρχους αντίστοιχα, αριστερών πεποιθήσεων, έχουν ωθήσει τις πολιτείες αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνεχείς διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία, πυρπόληση αστυνομικών τμημάτων και δημόσιων κτιρίων και το συνεχές και ανελέητο πλιάτσικο από τους κάθε είδος πλιατσικολόγους οι οποίοι όντας καλυμμένοι με το μανδύα του “αγανακτισμένου” λόγο της δολοφονίας του George Floyd, λυμαίνονται τα καταστήματα και τις περιουσίες άλλων ανθρώπων ενώ οι ξυλοδαρμοί δεν έχουν όριο.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό χάους που εξαπλώνεται στις πολιτείες των Η.Π.Α. με τον Πρόεδρο Τραμπ να καλεί τους κυβερνήτες των πολιτειών να καλέσουν την Εθνοφυλακή για να επιβληθεί πάλι η τάξη. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 5.000 εθνοφύλακες με πλήρη εξοπλισμό μάχης σε 12 πολιτείες των Η.Π.Α. και στην Ουάσινγκτον D.C. ενώ άλλες 3 αναμένεται να το πράξουν μέσα στις επόμενες ώρες. Οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι πολλών από αυτές τις περιοχές είχαν επιβάλει περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά οι ταραχές και το πλιάτσικο συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οπότε αναγκάστηκαν να παρατάξουν την Εθνοφυλακή.

Η παράταξη της Εθνοφυλακής στη Μινεσσότα είχε άμεσα αποτελέσματα καθώς το πλήθος δεν είχε σκοπό να τα βάλει με τους πλήρως εξοπλισμένους και έτοιμους για όλα εθνοφύλακες οπότε έπαυσαν οι ταραχές με τον Πρόεδρο Τραμπ να αποδίδει τα εύσημα για την αποτελεσματικότητα των εθνοφυλάκων.

Η Εθνοφυλακή πάντως έχει ήδη στα άμεσα σχέδιά της να καλέσει υπό τα όπλα ακόμα 2.000 εθνοφύλακες εφόσον η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί στη χώρα με στόχο την επιβολή της τάξης και τη διευκόλυνση του έργου της αστυνομίας στην προστασία των περιουσιών, σύλληψη των υποκινητών σε επεισόδια του πλήθους και των κάθε είδους πλιατσικολόγων οι οποίοι αναρτούν με περηφάνια τα βίντεο από το πλιάτσικο δίνοντας ουσιαστικά την καταδίκη τους σε περίπτωση σύλληψης τους από τις αρχές.