Επιχειρησιακό το πρώτο αναβαθμισμένο ιπτάμενο τάνκερ της Τουρκικής αεροπορίας

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι το πρώτο εκ των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που είχαν αποστείλει στις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό, είναι πλέον επιχειρησιακό με την Τουρκική Αεροπορία.

Παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Τουρκική Αμυντική βιομηχανία, οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Τουρκία το πρώτο εκσυγχρονισμένο KC-135 με το αεροσκάφος να εκσυγχρονίζεται στις ΗΠΑ από αμερικανική εταιρεία. Η Τουρκική Αεροπορία έχει στη διάθεσή της 7 αεροσκάφη του τύπου με αποτέλεσμα η Τουρκική Αεροπορία των 245 μαχητικών αεροσκαφών να έχει μεγάλες δυνατότητες επιχειρήσεων για τα μαχητικά της αεροσκάφη.

Η αναβάθμιση του αεροσκάφους αυτού δε διακόπηκε παρά τις κυρώσεις της CAATSA  ενώ άγνωστο παραμένει η κατάσταση των υπολοίπων αεροσκαφών του τύπου που αναβαθμίζονται. Αν κρίνουμε πάντως από τις ‘χαρούμενες” φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η Τουρκική Αεροπορία για το γεγονός, δε φαίνονται να έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό.

Την ώρα βέβαια που η Τουρκία εκσυγχρονίζει τα δικά της KC-135R, η Ελλάδα, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες του περασμένου εξαμήνου, δεν έχει προχωρήσει ακόμα κάποια διαδικασία για την προμήθεια έστω μεταχειρισμένων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, έλλειψη η οποία μειώνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της αντίστοιχης Τουρκικής.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί