Επιχειρησιακή η πρώτη Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16V της Ταϊβάν

Η Ταϊβάν τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης και ανανέωσης του αεροπορικού της στόλου καθώς εκσυγχρονίζει μέρος των μαχητικών αεροσκαφών F-16 A/B που διαθέτει και μάλιστα 141 αεροσκάφη, στο επίπεδο V ενώ έχει παραγγείλει από τις ΗΠΑ επιπλέον 66 νέα μαχητικά του ίδιου τύπου με την προτροπή και την αρωγή των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα της Ταϊβάν […]

Η Ταϊβάν τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης και ανανέωσης του αεροπορικού της στόλου καθώς εκσυγχρονίζει μέρος των μαχητικών αεροσκαφών F-16 A/B που διαθέτει και μάλιστα 141 αεροσκάφη, στο επίπεδο V ενώ έχει παραγγείλει από τις ΗΠΑ επιπλέον 66 νέα μαχητικά του ίδιου τύπου με την προτροπή και την αρωγή των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα της Ταϊβάν για την αναβάθμιση των μαχητικών τρέχει με γοργούς ρυθμούς και η Αεροπορία της χώρας ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο, η πρώτη Μοίρα 42 αναβαθμισμένων μαχητικών με F-16V θα τεθεί επιχειρησιακή στην αεροπορική βάση της Chiayi ενώ τα νέα μαχητικά που θα παραληφθούν θα τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση της Zhihang.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών της Αεροπορίας της Ταϊβάν ξεκίνησε το 2019 και θα έχει ολοκληρωθεί το 2023 με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί με την Κυβέρνηση Τράμπ η οποία ήθελε την όσο πιο σύντομη ενίσχυση της άμυνας της νήσου.

Σε αντιδιαστολή, η Ελλάδα για την αναβάθμιση των δικών της μαχητικών F-16 στο επίπεδο V θα κάνει μέχρι το…2027 στην καλύτερη, για να ολοκληρώσει το ίδιο πρόγραμμα για συνολικά 84 μαχητικά αεροσκάφη. Υπάρχει μία τεράστια διαφορά φάσης μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί