• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εντυπωσιακό βίντεο από την Εκπαίδευση των ανδρών της Δ.Υ.Κ.

Εντυπωσιακό βίντεο από την Εκπαίδευση των ανδρών της Δ.Υ.Κ.

Οι επίλεκτοι των επιλέκτων μόνο έχουν τη θέληση, τη σωματική και ψυχική ικανότητα να φέρουν σε πέρας την εκπαίδευση του σχολείου της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών και να φέρουν με περηφάνια το σήμα που αναγράφει Ο.Υ.Κ.

Πρόκειται για το σκληρότερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις με ελάχιστους να καταφέρνουν να περάσουν όλη την εκπαίδευση επιτυχώς.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Δ.Υ.Κ. αναλαμβάνει  τις αποστολές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα και η ύπαρξη τόσο εκπαιδευμένων ανδρών στο στράτευμα είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος .

Σε γενικές γραμμές, η αρχιπελαγική φύση της χώρας μας, μας επιβάλλει να χρησιμοποιούμε ειδικές αμφίβιες δυνάμεις με τις οποίες θα επιφέρουμε πλήγματα στις υποδομές της Τουρκίας σε όλο το εύρος της Μικρασιατικής ακτής σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης και για το λόγο αυτό χρειάζεται να επενδυθούν πολλά περισσότερα στον εξοπλισμό όχι μόνο της Δ.Υ.Κ. η οποία ενισχύθηκε πρόσφατα με νέα ταχύπλοα σκάφη, αλλά και των μοιρών Αμφίβιων Καταδρομών που εδρεύουν στα νησιά με περισσότερους άνδρες, εκπαίδευση και εξοπλισμό.