• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ένταση στην κοινή περιπολία Ρώσων και Τούρκων στην Ιντλίμπ (BINTEO)

Ένταση στην κοινή περιπολία Ρώσων και Τούρκων στην Ιντλίμπ (BINTEO)

Για άλλη μία φορά υπήρξε ένταση χθες στην κοινή ρωσο-τουρκική  περιπολία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που διασχίζει την επαρχία της Ιντλίμπ της Συρίας καθώς οι τζιχαντιστές που ελέγχουν την περιοχή, εμπόδισαν για ακόμα μία φορά την πορεία της φάλαγγας προς τα δυτικά της περιοχής και εν μέσω έντονων ταραχών ένας μηχανισμός IED(Improvised Explosive Device) εξερράγη προκαλώντας περισσότερη σύγχυση και ανεβάζοντας περισσότερο την ένταση.

Οι τζιχαντιστές της Ιντλίμπ θεωρούν ότι η Τουρκία τους έχει προδώσει αποδεχόμενη τη συμφωνία εκεχειρίας στην οποία εκκενώνεται από τους ισλαμιστές όλη η περιοχή της Ιντλίμπ την οποία κατέχουν, νοτίως του αυτοκινητοδρόμου Μ4. Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι διαδίδουν ότι η περιοχή της Ιντλίμπ πρακτικά τους ανήκει και οι τζιχαντιστές δεν έχουν πλέον κανένα λόγο στις αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται ερήμην τους. Η τουρκική αυτή επεκτατικότητα έχει φέρει αντιδράσεις και στο εσωτερικό των τζιχαντιστών καθώς όσοι είναι μισθοφόροι της Τουρκίας τη στηρίζουν( εκτός αν καθυστερήσουν οι πληρωμές τους) ή τίθενται ανοικτά κατά των Τούρκων.Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω μικρό βίντεο από αντι-Τουρκική συγκέντρωση στον Μ4.


Παρ’ όλα αυτά οι Τούρκοι προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα στην περιοχή αφού γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος μαχών σε κάποιο σημείο στο μέλλον με το Συριακό Στρατό οπότε τους χρειάζονται ως αναλώσιμες δυνάμεις για τα πυροβόλα του Συριακού Στρατού αντί των Τούρκων στρατιωτών.