ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το στρατιωτικό μπλοκ Ρωσίας-Κίνας: Ξεκινούν ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ στον Ειρηνικό

Ηχηρό το μήνυμα στην Δύση...

Πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και της Κίνας εκτελούν κοινές περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που αναρτήθηκε στο Telegram αναφέρεται ότι τα κοινά γυμνάσια περιλαμβάνουν τακτικούς ελιγμούς και ασκήσεις με τη συμμετοχή πυροβολικού και ελικοπτέρων.

«Οι σκοποί των περιπολιών περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας, την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την εποπτεία παράκτιων περιοχών και τη διασφάλιση των ΑΟΖ Ρωσίας και Κίνας», αναφέρει.

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα οι δύο υπερδυνάμεις αναλαμβάνουν από κοινού την τήρηση της ασφάλειας στον Ειρηνικό Ωκεανό και την προστασία των ακτών τους απέναντι σε κοινές απειλές που μπορούν να προέλθουν από εκεί, δηλαδή το αμερικανικό Ναυτικό και άλλους δυτικούς στόλους.

 Έχουν ήδη ξεκινήσει την δημιουργία του μεγαλύτερου στρατιωτικού «μπλοκ» της Ιστορίας στο οποίο έχουν εντάξει και την Ινδία και στα πλαίσια αυτά το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε σήμερα ότι πλοία του ρωσικού Ναυτικού και του κινεζικού Ναυτικού εκτελούν κοινές περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αναμένεται η συνέχεια…

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί