Ενδιαφέροντα λάφυρα για τους Χούθι στην Υεμένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται από το 2015 με αμείωτη ένταση και παρά την υπεροπλία της Σαουδαραβικής συμμαχίας, οι Χούθι δε χάνουν τον πόλεμο και αντίθετα έχουν επιτύχει μεγάλες νίκες κατά των αντιπάλων τους. Ο Σαουδαραβικός εξοπλισμός αποτελείται από πληθώρα συστημάτων ξένης προέλευσης και πολλά από αυτά είναι και μεγάλου κόστους αφού οι Σαουδάραβες […]

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται από το 2015 με αμείωτη ένταση και παρά την υπεροπλία της Σαουδαραβικής συμμαχίας, οι Χούθι δε χάνουν τον πόλεμο και αντίθετα έχουν επιτύχει μεγάλες νίκες κατά των αντιπάλων τους.

Ο Σαουδαραβικός εξοπλισμός αποτελείται από πληθώρα συστημάτων ξένης προέλευσης και πολλά από αυτά είναι και μεγάλου κόστους αφού οι Σαουδάραβες είναι πρόθυμοι να ρίξουν όσα λεφτά χρειαστεί στον αγώνα μέχρι να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα από τα συστήματα που έπεσε πρόσφατα στα χέρια των Χούθι είναι και οι εκτοξευτές του συστήματος ASTROS το οποίο είχαν παραγγείλει οι Σαουδάραβες από τη Βραζιλία.

Το σύστημα έχει παραχθεί από την εταιρεία Avibras  και το εικονιζόμενο είναι της έκδοσης SS-30. Η έκδοση αυτή βάλει ρουκέτες διαμέτρου 127 χιλ.  με 32 ρουκέτες προς βολή οι οποίες έχουν εμβέλεια από 9-30 χλμ. Ο δευτερεύων οπλισμός του οχήματος-φορέα αποτελείται από ένα βαρύ πολυβόλο Browning  ΤΩΝ 12,7χιλ .

https://twitter.com/200_zoka/status/1247606145100976133

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί