Έναρξη Ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» και «ΩΡΙΩΝ 22» – Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα μαχητικά

ωΣυμμετέχουν τα αεροπλανοφόρα της Γαλλίας «Charles De Gaulle» και των ΗΠΑ «USS Harry S. Truman».

Από τα χαράματα της Δευτέρας (28/30 ξεκίνησαν η πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 22» και η διεθνής άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 22» που περιλαμβάνουν εκτέλεση ρεαλιστικών και ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στις ασκήσεις συμμετέχουν προσωπικό και μέσα τόσο των Ελληνικών όσο και ξένων Ενόπλων Δυνάμεων

Στην άσκηση «Ηνίοχος 22», εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν:

Η Γαλλία με το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» από το οποίο θα επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη Rafale και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Ε2C Hawkeye.

Οι ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαχητικά αεροσκάφη FA-18 και EA-18, μαχητικά αεροσκάφη F-15, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E2D Hawkeye. και με μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper.

Το Ισραήλ με μαχητικά αεροσκάφη F-16, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου G-550 και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού B-707.

Η Ιταλία με μαχητικά αεροσκάφη «Tornado».

Η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW139.

Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ. Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

PHOTO ΓΕΕΘΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί