• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εν ψυχρώ εκτέλεση Αφγανού από Αυστραλούς Στρατιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Εν ψυχρώ εκτέλεση Αφγανού από Αυστραλούς Στρατιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πόλεμος οδηγεί σε ακρότητες και αλλάζει και τον τρόπο με τν οποίο σκέφτονται και λειτουργούν οι άνθρωποι, πόσο μάλλον αν οι άνθρωποι αυτοί είναι στρατιώτες.

Στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε ένα απόσπασμα που κατέγραψε go-pro κάμερα Αυστραλού στρατιώτη στο Αφγανιστάν. Η ομάδα μάχης αποβιβάζεται από ένα ελικόπτερο Black Hawk στο πεδίο και αρχίζει την κίνησή της προς την κατεύθυνση που έχουν λάβει αρχικά.

Το ελικόπτερο κινείται εξ αρχής προς την κατεύθυνση που πρέπει να μεταβούν οι στρατιώτες ώστε να κάνει αναγνώριση του πεδίου και να κατευθύνει με άμεση πληροφόρηση την ομάδα. Εντοπίζει σύντομα έναν Αφγανό χωρικό  ο οποίος εκλαμβάνεται ως πιθανός στόχος. Με την ομάδα να προχωρά προς τη θέση του, ο σκύλος είναι ο πρώτος που επιτίθεται στον Αφγανό χωρικό, όταν η ομάδα φτάνει στο σημείο, με τον χωρικό άοπλο και ανήμπορο, απλά εκτελείται με τρείς σφαίρες από μέλος της ομάδας χωρίς φανερή αιτία ή προσπάθεια αντίστασης.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν μόνο κακοί Αφγανοί, Ταλιμπάν, στον πόλεμο κάθε πλευρά διαπράττει ειδεχθή εγκλήματα όταν η λογική ξεφεύγει τελείως των ορίων που τις θέτουμε.