Στην προμήθεια χιλιάδων νέων δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρων γιλέκων προχωράει η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Έβρου, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου νέου κύματος εισροής μεταναστών από την Τουρκία.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενέκρινε τη δέσμευση του ποσού των 2,180 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά όλων των παραπάνω υλικών.
«Προμήθεια δακρυγόνων χειροβομβίδων διαφόρων τύπων CS 519-9230 CS 8230 ή ισοδύναμο Κόνεως 514-GL-311 προς κάλυψη εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες έχουν επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».
Οι επίμαχες πρωτοβουλίες εντάσσονται στις προετοιμασίες των ελληνικών αρχών, υπό τον φόβο ενός νέου κύματος μεταναστευτικής πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την επέκταση του φράκτη στη μεθοριακή γραμμή, ένα έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες
Την ίδια ώρα, εργασίες συντήρησης λαμβάνουν χώρα και στα πλωτά μέσα επιτήρησης των συνόρων, με την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης να προχωρά στην επισκευή επτά ξύλινων βαρκών ποταμού, 17 εξωλέμβιων μηχανών και ενός ταχύπλοου σκάφους.
Παράλληλα, υπήρξε απόφαση για την αγορά ακόμη δύο σκαφών ποταμού, με εξωλέμβιες μηχανές, αλλά και στη μίσθωση επτά οχημάτων «SUV».
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».
Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.
Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
