• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πολεμικό Ναυτικό: Εντός του Μαΐου η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής σχεδίασης της φρεγάτας F-110

Πολεμικό Ναυτικό: Εντός του Μαΐου η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής σχεδίασης της φρεγάτας F-110

Σύμφωνα με το έγκυρο defensa, το Ισπανικό Υπουργείο Αμύνης και η Navantia θα έχουν ολοκληρώσει εντός του Μαΐου την προκαταρκτική σχεδίαση της νέας φρεγάτας του ισπανικού Ναυτικού, της F-110.

 Τον Ιούνιο του 2020 η εταιρεία είχε θέσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την περάτωση της προκαταρκτικής σχεδίασης της F-110 ορίζοντας το τέλος αυτής το Μάιο του 2021 και μετά από μεγάλη επένδυση της εταιρείας σε προσωπικό και μέσα για το σκοπό αυτό, ιδίως το τελευταίο, εξάμηνο, αυτή κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος με αποτέλεσμα το διήμερο 19-20 Μαΐου να πραγματοποιηθεί η παρουσίασή της. Θα απαιτηθούν συνολικά 2 τεχνικές παρουσιάσεις ( μία ανά ημέρα) για να παρουσιαστεί πλήρως το πλοίο που θα αποτελέσει το μέλλον του Ισπανικού Ναυτικού και αυτές θα πραγματοποιηθούν στα ναυπηγεία της Navantia στη  Ferol μπροστά σε εκπροσώπους του Ισπανικού Ναυτικού και του Υπουργείου Αμύνης αλλά και στελεχών της εταιρείας.

Η ναυπήγηση της F-110 είναι ένα στοίχημα για την εταιρεία η οποία ελπίζει να εξελίξει τις ναυπηγικές της δυνατότητες με την περάτωση του προγράμματος ναυπηγήσεων, παραδίδοντας στο Ισπανικό Ναυτικό ένα σύγχρονο πλοίο υψηλών προδιαγραφών.

όσον αφορά την Ελλάδα, οι Ισπανοί έχουν προτείνει στην ελληνική πλευρά επίσημα τη σχεδίαση της F-110 ως το σχέδιο προς υιοθέτηση για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού με ενδιάμεση λύση τη ναυπήγηση 2 κορβετών κλάσης Α-3000 σε 36 μήνες από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης. Επομένως, το γεγονός της ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής σχεδίασης από πλευράς Ισπανών έχει και μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι το σχέδιό τους είναι πλήρως διαθέσιμο και θα χρησιμοποιηθεί και από το Ισπανικό Ναυτικό άμεσα.

Αναλυτικά για την ισπανική πρόταση προς την Ελλάδα και το Πολεμικό Ναυτικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/i-ispaniki-protasi-gia-to-programma-to/ .