• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΡΙΣΙΜΕΣ μέρες! Τι έστειλαν οι Ρώσοι νοτίως της Κρήτης – ΣΚΙΑ του Oruc Reis τα Ελληνικά υποβρύχια

ΚΡΙΣΙΜΕΣ μέρες! Τι έστειλαν οι Ρώσοι νοτίως της Κρήτης – ΣΚΙΑ του Oruc Reis τα Ελληνικά υποβρύχια

oruc reis
Στον Νότο του Ελληνισμού οι Μεγάλες Δυνάμεις, ο άγνωστος πόλεμος κάτω από τα νερά...

Η Τουρκία προετοιμάζει νέες δράσεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς, όπως μεταδίδουν από χθες τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της ΤΡΑΟ, με την ονομασία «Κανουνί», μπαίνει στο βρώμικο «παιχνίδι» που ενορχηστρώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή το «Oruc Reis» εξακολουθεί να κινείται προκλητικά ανάμεσα στην ελληνική και την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, πλέοντας σε διεθνή ύδατα.

Η Αθήνα παρακολουθεί κατά πόδας τις κινήσεις της Τουρκίας και παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και αναμένει τις εξελίξεις, οι οποίες δείχνουν πως θα είναι ραγδαίες.

Αυτό το έχουν καταλάβει οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίες έχουν στείλει τα «μάτια» τους, νότια της Κρήτης.

Η Γαλλία είναι εδώ και καιρό παρούσα, ενώ οι Αμερικανοί έχουν στείλει το ελικοπτεροφόρο των πεζοναυτών στην Σούδα της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams. Το αμερικανικό πλοίο-πλωτή βάση έδεσε στο κρηπίδωμα Κ-14 του ναυστάθμου στο Μαράθι, προερχόμενο από την Ιταλία όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για ανεφοδιασμό.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι έχουν στείλει ένα σύγχρονο σκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και παρακολούθησης, νοτίως της Κρήτης και καταγράφουν ό,τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση μοιάζει κρίσιμη και γι’ αυτό οι Μεγάλες Δυνάμεις βρίσκονται στον Νότο του Ελληνισμού, παρακολουθώντας τα πάντα.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι προκαλούν την Ελλάδα με Ελληνική Τραγωδία, ωστόσο οι «αόρατοι» φρουροί των ελληνικών θαλασσών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα ελληνικά υποβρύχια, αποτελούν εδώ και μία εβδομάδα τον μεγάλο πονοκέφαλο του «Oruc Reis», αλλά και των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα νότια του Καστελλορίζου, πρωταγωνιστώντας σε έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο.

Ουσιαστικά τα ελληνικά υποβρύχια είναι παντού σε αυτή την νέα ελληνοτουρκική κρίση και «σκανάρουν» αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κάθε κίνηση τόσο του τουρκικού σεισμογραφικού όσο και των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας.

Το «Oruc Reis» και την συνοδεία του παρακολουθούν και δύο ελληνικές φρεγάτες. Οι επιτελείς του «Πενταγώνου» θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή αν το «Oruc Reis» κάνει έρευνα ή όχι.